• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako izgleda prigodna marka srpsko-slovačkog prijateljstva: Krase je tri važna simbola

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Markica je objavljena u momentu kada Slovačka obeležava značajan jubilej – 30 godina samostalnosti

  • 0
arka, pošta srbije, slovačka, srbija Foto: Pošta Srbije

"Za proteklih 30 godina na polju međunarodne saradnje uspostavili smo mnoga značajna partnerstva", istakao je slovački ambasador u Srbiji Nj.E. Fedor Rosoha na predstavljanju specijalnog izdanja marke, posvećene tridesetogodišnjici diplomatskih odnosa dve zemlje.

Markica je objavljena u momentu kada Slovačka obeležava još jedan značajan jubilej – 30 godina samostalnosti.

- Odradili smo važne strateške projekte, i postavili jake temelje za dalje unapređenje prijateljstva i poštovanja između naša dva naroda - dodao je Rosoha, istakavši ulogu slovačke nacionalne manjine u Srbiji za doprinos razumevanju srpskog i slovačkog naroda.

Najavio je nastavak saradnje sa Poštom Srbije u maju naredne godine, objavljivanjem još jedne specijalne poštanske marke posvećene slikaru iz Kovačice Martinu Jonašu, koji je u velikoj meri doprineo širenju popularnosti naivnog slikarstva vojvođanskih Slovaka na svim kontinentima.

zoran đorđević, slovački ambasador Foto: Pošta/Vuk Branković

-Filatelističku ediciju pripremili smo u čast diplomatskog jubileja, međusobne podrške i bliskosti dva naroda koja su po mnogo čemu slična i blisko povezana jakim vezama i međusobnim razumevanjem. Ostajemo posvećeni razvoju naših tradicionalno dobrih odnosa, suživotu i prijateljstvu sa slovačkim narodom, razvoju saradnje u svim oblastima i ostvarivanju zajedničkih ciljeva, o čemu će ostati da svedoči ova filatelistička emisija - poručio je d.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

On je ambasadoru Rosohi uručio filatelistički značajan prigodni tabak emisije sa rednim brojem 30, u prigodnom albumu zajedno sa prigodnim poštanskim markama koje je u prethodnom periodu objavila Pošta Srbije.

arka, pošta srbije, slovačka, srbija Foto: Pošta Srbije

Na filatelističkoj ediciji „30 godina dilomatskih odnosa Srbije i Slovačke” motivi su reka Dunav, Saborna crkva Svetog arhangela Mihaila u Beogradu i Katedrala Svetog Martina u Bratislavi. U izdanju su i tabak osmerac, koverat prvog dana (FDC) i prigodan žig. Emisija je objavljena u stručnoj saradnji sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji, dok je umetnička realizacija izdanja delo Miroslava Nikolića i Nadežde Skočajić, kreatora maraka Pošte Srbije.

(Telegraf Biznis)

Video: Predstavljena prigodna marka povodom 100 godina od osnivanja Republike Turske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>