• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uber napokon "ušao" u indeksnu korpu S&P 500

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Indeks S&P 500 se obično ažurira na kvartalnom nivou

  • 0
Dara Kosrovšahi Dara Kosrovšahi / Foto: JUSTIN SULLIVAN / Getty images / Profimedia

Kalifornijska kompanija Uber, poznata po svojoj aplikaciji za povezivanje putnika i vozača, pridružila se berzanskom indeksu S&P 500, gde je zastupljeno 500 najvećih kompanija na američkim berzama. Uber, inače, vredi oko 127 milijardi dolara i do prošle nedelje je bio najveća američka kompanija koja nije u indeksnoj korpi S&P 500, prenosi CNN.

Ovo je definitivno bila dobra godina za Uber, pošto je firma zabeležila i rast zarade i rekordan broj putnika, dobila sudske bitke sa regulatorima u SAD i Velikoj Britaniji, a njene akcije su od početka godine porasle za više od 150 odsto.

Indeks S&P 500 se obično ažurira na kvartalnom nivou, u martu, junu, septembru i decembru, da bi što preciznije održavao stanje na američkom tržištu.

Uber je osnovan u martu 2009. godine, u San Francisku, gde mu je i danas sedište, a od 2017. na mestu izvršnog direktora je Dara Kosrovšahi (54), američki biznismen iranskog porekla.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>