• 36

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra se pušta u saobraćaj brza saobraćajnica Lajkovac - Divci

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U narednoj godini biće završeno još 5.2 km do Valjeva kao i 2.4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva

  • 36
Aleksandar Vučić, Lajkovac FOTO TANJUG/STR/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u podne biti puštena u saobraćaj brza saobraćajnica od Lajkovca do Petlje Divci. U pitanju je saobraćajnica duga 12 kilometara.

"Već je urađen i pušten kružni tok na samoj naplatnoj rampi Lajkovac dužine 466 metara i urađeno je posle petlje Divci prema Valjevu još 600 metara brze saobraćajnice koja se sada ne pušta u saobraćaj. To znači da je završeno ukupno 13 km brze saobraćajnice od čega je 12.4 km već pušteno ili će sutra biti pušteno u saobraćaj", navodi se u zvaničnom saopštenju.

U narednoj godini biće završeno još 5.2 km do Valjeva kao i 2.4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva koja je veza sa industrijskom zonom, dodaje se.

Na brzoj saobraćajnici Iverak - Lajkovac nalazi se priključenje na Južnu obilaznicu oko Valjeva u dužini oko 2,4 km i predstavlja vezu sa industrijskom zonom u Valjevu. Završetak radova na celoj deonici je moguć u drugoj polovini 2024. godine, što zavisi od procesa eksproprijacije zemljišta.

Na delu trase od petle Divci do kraja trase trenutno se izvode radovi: na mostovima 1 i 2 se izvode završni radovi i šljunčani klinovi, na mostu 3 se izvode šipovi, naglavne grede i stubovi.

Na delu od početka deonice u dužini od 5,2 km izvode se preostali zemljani radovi, izrada preostale kišne kanalizacije, šahtova i separatora, izrada nosećih slojeva kolovozne konstrukcije, uređenje kosina nasipa i radovi na elektro i telekomunikacionim instalacijama.

Na gradilištu je angažovano oko 150 radnika.

(Telegraf Biznis)

Video: Pogledajte kako izgleda brza saobraćajnica Lajkovac - Divci: Sutra zvanično otvaranje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dežurni

    22. decembar 2023 | 16:38

    Ne vidoh, ili mi je promakao podatak koliko će nas koštati tih 13+5 km brze saobraćajnice i iz kojih izvora će se to platiti.

  • Miroslav

    22. decembar 2023 | 13:13

    Sada će Mile ići putem, a ne prugom.

  • Anja

    22. decembar 2023 | 13:40

    Saobracajna infrastruktura nikada nije bila bolja

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>