• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iranski lider Ali Hamnei traži od muslimanskih zemalja da ne isporučuju gorivo Izraelu

Ekipa Biznisa
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim toga, Iranac apeluje da se uvede embargo i na hranu

  • 1
Ali Hamnei Iran vrhovni vođa Ayatollah Ali Khamenei Foto: Tanjug/AP

Iranski vrhovni vođa, Ali Hamnei, pozvao je muslimanske zemlje da spreče snabdevanje Izraela naftom i ostalim proizvodima iz tih država. On je dodao da je "dužnost islamskih vlada da spreče da gorivo stigne do cionističkog režima" koji je, kako je rekao, "blokirao pristup vodi narodu Pojasa Gaze", prenela je novinska agencija Tasnim.

- Muslimanske nacije treba da pozovu svoje vlade da prekinu bilo kakve veze i pomoć cionističkim kriminalcima. Ako ne mogu da prekinu odnose trajno, bar treba to da urade privremeno, kako bi se izvršio pritisak na taj zli, okrutni i krvožedni režim - poručio je Hamnei.

On je, takođe, nedavno apelovao na muslimanske države koje održavaju političke veze sa Izraelom da ih prekinu, bar na "ograničeno vreme", i pozvao da se Izraelu uvede embargo i na hranu.

Podsećamo, Iranac je pre nekoliko dana rekao da, uprkos masovnim bombardovanjima u Gazi, izraelske snage posle 40 dana nisu u stanju da unište Hamas i ocenio da je "brutalno bombardovanje bolnica, žena i dece u Gazi znak ekstremne nervoze lidera izraelskog režima zbog poraza".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>