• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dalje nećeš moći": Najveća zemlja sveta zabranila ulaz kamionima iz EU, Britanije, Norveške

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zabrana je uvedena 2022. godine, kao odgovor na odluku EU da ne propušta kamione sa ruskim i beloruskim registarskim tablicama

  • 1

Ruska vlada je proširila zabranu ulaska kamiona iz Evropske unije, Velike Britanije, Norveške i Ukrajine. "Ograničenje će ostati na snazi sve dok se ne eliminišu okolnosti koje su poslužile kao osnov za njegovo uvođenje", naveo je kabinet na svom Telegram kanalu.

Zabrana je uvedena 2022. godine, kao odgovor na odluku EU da ne propušta kamione sa ruskim i beloruskim registarskim tablicama. Izuzetak će, kao i do sada, biti vozila za prevoz poštanskih pošiljaka, diplomatske pošte i humanitarne pomoći.

Osim toga, ograničenje se više neće odnositi na "prolazak vozila tehničke podrške za prevoz opreme i sportskih vozila do mesta održavanja sportskih takmičenja", prenosi TASS.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drina

    25. decembar 2023 | 21:20

    Od 1.01. 2024godine zabrana tranzita za sve kamione kroz Belorusija u Rusiju osim njihovi kamiona.Receno nam je da srpski pasoš isto tretiraju kao ukrajinski u Belorusiji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>