• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećate se ovog modnog brenda? Veliki je rival Zare, povukao se iz Srbije, a sada ima pompeznu vest

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mango trenutno posluje na 115 tržišta, sa 2.700 prodajnih objekata

  • 0
mango Foto: Shutterstock

Mango je početkom 2020. zatvorio svoje prodavnice u Srbiji, nakon mnogo godina poslovanja kod nas, što je razočaralo veliki broj naših sugrađana, budući da je španska modna kompanija bila vrlo popularna. Uz to, direktan je rival Zari, zapravo, možda njen najveći - a uz to, dolaze iz iste države.

U momentu kada Zaru, verovatno najpopularniju marku iz domena brze mode, "drma" velika kriza zbog sporne kampanje, Mango je objavio da do 2026. godine planira da otvori 500 novih prodavnica na ključnim tržištima, a to su: SAD, Kanada, Francuska, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Indija i, svakako, matična - Španija.

U skladu sa tim, španska modna marka predviđa i skok prodaje. Takođe je izvestila da će ovu godinu zaključiti sa prihodima povećanim za 12 posto u odnosu na 2022. godinu, na više od tri milijarde evra. Kažu da je taj domet postignut ulaskom brenda Mango u američke savezne države Teksas, Georgiju i Kaliforniju - prvi put ikada.

Širenje poslovanja, u sklopu trogodišnjeg strateškog plana koji će biti predstavljen u martu 2024, sledi njegov povratak u Sjedinjene Države, nakon dva neuspela pokušaja. Mango u Americi planira da do iduće godine udvostruči broj maloprodajnih objekata na njih 40.

Mango je, inače, ove godine otvorio 130 novih radnji i obnovio još 80, te sada broji oko 2.700 prodajnih mesta na ukupno 115 tržišta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>