• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarna pekara zatvorila poslovanje pred Božić, posle 70 godina rada

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne vredi više raditi", kaže jedan od vlasnika

  • 0
bavarske kifle Foto: Shutterstock

Čuvena pekara Harry’s Bakery, smeštena u britanskom gradu Bedvort, prestala je sa radom svega dva dana pred katolički Božić, koji se proslavlja na današnji dan. Vlasnici pekare su se emotivno zahvalili svojim mušterijama na poverenju, dok su se pripremali za zatvaranje, nakon 70 godina rada.

Pekara zvanično više ne radi od subote, a BBC podseća da je ovo porodično preduzeće objavilo vest o zatvaranju u novembru. Vlasnici su braća Martin i Endru Tviger koji su za radio CWR rekli da su bili dirnuti zbog reakcija zajednice, odnosno vernih kupaca, ali da su svejedno odlučili da stave ključ u bravu.

Inače, jasno je da ih je inflacija navela na ovaj potez, iako su u porodičnom biznisu odmalena. Jednostavno više nisu mogli da se nose sa mesečnim računima za struju od po 1.100 funti.

- Ne vredi više raditi - rekao je Martin Tviger (68).

Ipak, prisećajući se svog rada, naveo je da će braća uvek pokušavati da izvuku najbolje iz svega što su uradili. "Ne volimo da radimo ništa iz čega nećemo izvući maksimum", objasnio je on.

U međuvremenu, Endru Tviger je opisao kako su često napuštali krevete između ponoći i 1 sat ujutru, da bi započeli svoj radni dan. "Ustajete u glupo vreme, trpite bolove, počinjete posao i završavate kasno", rekao je.

Pozvao je ljude da podrže lokalna preduzeća, rekavši da "ona neće biti tu zauvek", a njegov brat se zahvalio svima koji su godinama podržavali njihov porodični posao: "Nadamo se da će ceniti ono što smo uložili da bismo ih nahranili", dodao je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>