• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodromi "iz pakla": Na listi najstresnijih mesta za putnike - prva tri su evropska

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodi se "mrtva trka" između Evrope i SAD, dok nema nijednog aerodroma iz Azije, Australije i Južne Amerike

  • 1
Aerodrom London Getvik Aerodrom London Getvik / Foto: Andy Soloman / Universal images group / Profimedia

Aktuelno istraživanje koje je sproveo VisaGuide otkriva neke od najstresnijih aerodroma na svetu, rangirajući 30 najvećih aerodroma globalno, kao i one koji su najveći izvor stresa za putnike u SAD. Prilikom kreiranja ovog izveštaja, u obzir su uzeti faktori poput broja putnika, gustine, verovatnoće kašnjenja itd.

U ovom istraživanju su anketirana 1.642 putnika iz 53 različite zemlje, a svako od njih se našao na makar dva međunarodna putovanja avionom u 2023. Cilj ispitivanja je identifikacija faktora koji povećavaju nivo stresa na aerodromima.

Ono što putnike, ali i zaposlene, najviše brine jeste: pretrpanost, raspored prostora koji liči na lavirint, hronična kašnjenja i udaljenost od gradova. Mnogima se praznična avantura na kraju pretvori u kolaps.

Možda je za neke iznenađenje, ali na listi su se među prva tri najstresnija aerodroma na svetu našli oni iz Evrope: prvi je Aerodrom London Getvik iz Velike Britanije. Ove godine, tačnije usred leta, AirHelp je London Getvik nazvao "najgorim aerodromom u Evropi".

Drugi najstresniji aerodrom sveta je Aerodrom Istanbul (Turska), a na trećem mestu je Aerodrom Minhen (Nemačka).

U prvih 10 na listi su još i: Međunarodni aerodrom Denver (SAD), Aerodrom London Hitrou (Velika Britanija), Međunarodni aerodrom Los Anđeles (SAD), Međunarodni aerodrom Fjumićino u Rimu (Italija), Međunarodni aerodrom Dalas Fort Vort (SAD), Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi (SAD) i Međunarodni aerodrom O’Hare u Čikagu (SAD).

Dakle, mrtva trka se vodi između Evrope i SAD, dok nema nijednog aerodroma iz Azije, Australije i Južne Amerike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. decembar 2023 | 17:32

    Najgori je Beogradski aerodrom…Sramota je kako se ponasaju na kobtroli…

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>