• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta biste uradili da dobijete 685 miliona dolara na lotou? Toliko iznosi američki džekpot (ANKETA)

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 292.2 miliona

  • 6
Powerball Mega Millions Lottery Lutrija listići Foto: Tanjug/AP

Tema o kojoj pričaju svi u Sjedinjenim Američkim Državama je - loto: Neko bi već sutra (u sredu, 27. decembra) mogao da dobije "džekpot" vredan čak 685 miliona dolara! Šta biste uradili da dobijete tu sumu?

Vrednost glavnog dobitka u tamošnjoj loto igri Pauerbol drastično je porasla nakon što na izvlačenju u ponedeljak nije bilo dobitnika koji bi ugrabili novac na Božićnom izvlačenju. 

Iako su Božićni praznici poznati kao vreme darivanja - od Pauerbola već deset godina niko nije dobio super-poklon. Poslednji put džekpot dobitak u specijalnom prazničnom izvlačenju bio je 2013. Tada je u Mizuriju izvučen dobitak vredan 71 milion dolara. 

Da bi neko dobio vrtoglavu svotu mora zaista da bude rođen pod srećnom zvezdom: šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 292.2 miliona, navodi CNN.

Čak i ako bi dobitnik bio izvučen - ne znači da bi dobio celokupnu sumu. Mogao bi da se opredeli za paušalni (jednokratni) iznos od 344.7 miliona dolara, ili da se nagodi sa organizatorima Pauerbola o načinu isplate ukupne sume u ratama, što bi se proteglo na dugi niz godina.

Iako niko nije izvukao glavni dobitak, po jedan listić prodat u Nju Hempširu i u Pensilvaniji osvojili su po milion dolara, dok je listić u Kaliforniji osvojio 2.08 miliona dolara. Takođe, dva listića prodata u Koloradu i Džordžiji osvojili su po dva miliona dolara u okviru bonus igre.

Šta biste uradili da dobijete na lotu?

Glasajte

Poslednji Pauerbol džekpot izvučen je 11. oktobra kada je (još uvek nepoznati) dobitnik osvojio 1,765 milijardi dolara. To je drugi po vrednosti dobitak u istoriji Lutrije SAD.

Osoba koja je osvojila enormni dobitak ima godinu dana da preuzme dobitak. Pretpostavka je da će se (kao u većini slučajeva) dobitnik odlučiti za jednokratnu isplatu od 774,1 miliona dolara na koju će morati da plati federalni porez.

Američkoj lutriji obično treba od šest do osam nedelja da bi verifikovala i isplatila dobitak.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>