• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Transfera obeležila 10 godina poslovanja: "Od početka smo posvećeni razvijanju mladih talenata"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 3 min.

U desetoj godini svog postojanja, Transfera je napravila iskorak ka regionu otvaranjem kancelarija na tržištu Bosne i Hercegovine

  • 0
Transfera Foto: Transfera

Kompanija Transfera je u 2023. godini obeležila deceniju uspešnog poslovanja, tokom koje se razvila u jednog od regionalnih lidera u domenu transporta, carinskog zastupanja, skladišno – manipulativnih operacija i distribucije. U temelju ovog uspeha nalazi se i konstantno usavršavanje poslovnih procesa, društveno-odgovorno poslovanje i kontinuirana podrška zajednici u kojoj Transfera posluje.

Osnovana 2013. godine, Transfera završava prvu deceniju poslovanja sa približno 450 zaposlenih, od čega je više od polovine visoko-obrazovanih, a među njima i 70 mladih inženjera logistike. Transfera je, inače, od početka svog poslovanja posvećena razvijanju mladih talenata, jer kaže da veruje u njihovu perspektivu, energiju i inovativnost.

U prilog tome govori i činjenica da je veliki broj današnjih rukovodilaca kompanije svoj karijerni put započeo upravo u Transferi, razvijajući se zajedno sa organizacijom u kojoj rade. U desetoj godini svog postojanja, Transfera je napravila iskorak ka regionu otvaranjem kancelarija na tržištu Bosne i Hercegovine - u Gradiški i Sarajevu, čime se broj poslovnica povećao na ukupno 25.

Na ovaj način, realizovan je prvi korak ka regionalnoj ekspanziji, sa svrhom pružanja efikasne podrške klijentima širom Balkana. I u globalnoj perspektivi, Transfera je ostvarila značajan uspeh – te se kompanija danas može pohvaliti predstavništvom u Narodnoj Republici Kini, kao i statusom logističkog provajdera koji pruža usluge najvećem broju kineskih investicija u Srbiji.

Izgradnjom prvog logističkog centra (TLC1), u okviru budućeg Transfera logističkog parka u Novim  Banovcima, stvorena je infrastruktura koja može da podrži poslovne operacije kompanije. TLC1, ukupne površine 30 000 kvadratnih metara obuhvata 27.000 kvadrata skladišnog prostora uz 3.000 m2 kancelarijskog prostora i sadrži 37 fleksibilnih utovarno-istovarnih rampi.

Jedan od strateških ciljeva Transfere - digitalizacija procesa i poslovanja, rezultirao je uvođenjem najsofisticiranijih tehnologija i softverskih rešenja, što je doprinelo tome da Transfera logistički centar bude prilagođen najvišim standardima FM globala. Pored inovacija u tehnološkom aspektu, Transfera ostaje fokusirana i na trendove u domenu održivih izvora energije.

U tom smislu, u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom - kompanijom Green Energy 360, Transfera je započela projekat implementacije solarnih panela na krovnoj površini svog logističkog centra u Novim Banovcima.

Obezbeđivanjem električne energije iz obnovljivih izvora, cilj kompanije nije samo da smanji svoj uticaj na životnu okolinu, već i da promoviše ovakav koncept među svojim klijentima i partnerima i podstakne svoje zaposlene da se aktivno priključe ovoj inicijativi.

Železnički transport, kao jedan od vodećih vidova zelenog transporta, zauzima važno mesto u strateškim planovima Transfere. Krajem novembra 2023. pokrenut je novi servis i prvi teretni voz sa intermodalnog terminala u Kruševcu, sa ciljem smanjenja štetnih emisija ugljen-dioksida prilikom transporta, kao i troškova u međunarodnom transportu robe.

Transfera Foto: Transfera

Zajedno sa svojim evropskim partnerima, Transfera nastavlja dalje kroz razvijanje novih linija i servisa, kao i uspostavljanje mreže koja će povezati Srbiju sa celom Evropom. Uz fokus na širenje poslovanja, Transfera se ističe i po snažnoj posvećenosti društveno-odgovornim projektima, podržavajući one kojima je pomoć najpotrebnija.

U ovoj godini realizovana je serija humanitarnih akcija koje su obuhvatile različite segmente društva i pomogle brojne organizacije i udruženja usmerena na decu obolelu od malignih i drugih retkih bolesti, decu i omladinu bez roditeljskog staranja, kao i osobe sa telesnim invaliditetom i smetnjama u intelektualnom razvoju.

Transfera će, kaže, i u budućnosti nastaviti da svojim inovativnim pristupom postavlja standarde u industriji transporta i logistike, a osnovni cilj, postavljen još 2013. godine, ostaće nepromenjen – da nastavi da bude kompanija sa ljudskim likom, sa fokusom na svoje zaposlene, potrebe svojih klijenata i društva čiji je deo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>