• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas naplata putarine na deonici Ruma-Šabac i Pojate-Koševo

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice

  • 1
Ruma auto put Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Od danas se naplaćuje putarina na auto-putu Ruma - Šabac, na saobraćajnici otvorenoj sredinom oktobra prošle godine.

Putarina na deonici Beograd - Šabac je 270 dinara, Beograd - Ruma je 170 dinara, a Ruma - Šabac 100 dinara.

Putarina će se naplaćivati na tri naplatne stanice: "Ruma" sa 11 prolaza, "Hrtkovci" sa pet prolaza i "Šabac" sa osam prolaza.

Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac, most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac - Loznica.

Od danas se naplaćuje putarina i na deonici auto-puta od Pojata do Koševa, a visina putarine na novim naplatnim stanicama odgovara tarifi za postojeću naplatnu stanicu "Pojate", saopštili su Putevi Srbije.

Putarina od Beograda do Koševa je od danas 840 dinara, od Beograda do Kruševca (Zapad) 810 dinara, od Beograda do Ćićevca 740 dinara, dok je cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) 800 dinara.

Poddeonica "Moravskog koridora" Pojate - Preljina, od Makrešana do Koševa, puštena je u saobraćaj 7. decembra i od tada su u funkciji naplatne stanice "Ćićevac", "Kruševac Zapad" i "Koševi", dok je naplatna stanica "Pojate" stavljena van funkcije i kroz nju se samo prolazi.

Inače, cene putarina u Srbiji se kreću od 290 dinara, koliko košta putarina na deonici Beograd - Novi Sad, do 2.450 dinara na deonici Subotica - Preševo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    1. januar 2024 | 11:46

    Kada će da budu uvedene vinjete i sklonjene naplatne rampe. Sistem je loš i stvaraju se kolone, sporedni putevi su opterećeni i vrlo malo ljudi koristi autoputeve zbog cene. Loš i skup sistem tagova, onaj ko je vozio u EU video je ogromnu prednost vinjeta i slobodnog cirkulisanja saobraćaja bez zastarelih naplatnih rampi koje prže mozak.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>