• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo su novi pobednici nagradnog konkursa Pošte Srbije „Pismo Božić Bati”

Ekipa Biznisa
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dodeljene su i tri specijalne nagrade na trećem nagradnom konkursu

  • 1
pošta srbije Foto: Pošta Srbije

Pošta Srbije proglasila je pobednike trećeg nagradnog konkursa „Pismo Božić Bati” na koji je do 21. decembra pristiglo više od hiljadu pisama sa individualnim i kolektivnim literarnim i likovnim radovima. Na beogradskom prazničnom festivalu „Zimska bajka” vredne nagrade najboljim autorima uručili su danas v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i predsednik Udruženja književnika Srbije Miloš Janković.

„Deca su predivno čudo sveta, neuporedivo, jer su najiskrenija i najnevinija bića. Ona nas uče da budemo dobri, da se radujemo malim stvarima i da osetimo čaroliju sveta oko nas. Deca nas podsećaju na sva naša neostvarena snoviđenja i podsećaju nas na to kako smo jednom bili deca. Oni su naša nada za budućnost, oni će naslediti svet i imati priliku da ga učine još boljim mestom. Deca su naša najveća inspiracija i najveći podstrek da živimo punim plućima, sa osmehom na licu. Zato smo i osmislili Pismo Božić Bati”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije.

Prvo mesto osvojili su David Mitrović (8) iz Prilužja kod Kosovske Mitrovice, autor pobedničke pesme „Božićna bajka”, i Jakob Petraš (10) iz Selenče, za izuzetno precizan i detaljan crtež razrađene kompozicije i jarkog kolorita, koji snažno dočarava prazničnu atmosferu.

Druga mesta osvojili su Lena Ljubičić (11) iz Mrčajevaca, za priču „Božić”, i Emina Mamužić (6) iz Subotice, za likovni rad sa mnogo razigranosti i slobode u pokretu, ujednačenog kolorita koji dočarava zimski ambijent. Treće nagrade pripale su Mileni Kaplanović (9) iz Nove Varoši, za priču „Božićna bajka” i Sofiji Holms (10) iz Kruševca, za likovni rad sa finom igrom bojama i četkicama i vešto igranje svetlosnim detaljima.

U grupnoj konkurenciji, prve nagrade pripale su Predškolskoj ustanovi „Lasta” iz Golupca, za kolektivni literarni rad „Knjiga želja”, i prvom razredu OŠ „Miroslav Antić” iz Beograda, koji su na originalan način spojili širinu dečjih maštanja sa zanatskom preciznošću u izradi crteža, u originalnom formatu poštanske marke.

Drugo mesto osvojili su drugaci OŠ „Nikola Tesla” iz Novog Sada, za priče i pesmice, i deca iz vrtića pri OŠ „Branko Radičević” iz Aleksandrova, spajajući likovno i literarno u formi knjige u kojoj su crtežima i ilustracijama ispričali priču o Božiću i običajima na ovaj praznik. Treće mesto za splet priča i pesama zauzeli su učenici III i IV razreda, članovi literarno-dramske

sekcije OŠ „Akademik Milenko Šušić” iz Guče, i učenici drugog razreda OŠ „Josif Pančić” iz Beograda, za praznični ukras od crteža koji pokazuje da dečija maštovitost i kreativnost ne poznaje ograničenja u klasičnim formama i tehnikama.

Tri specijalne nagrade dodeljene su za grupne radove – učenicima IV, V i VI razreda OŠ „Stefan Dečanski” iz Beograda, učenicima II i IV razreda OŠ „6. oktobar” iz Kikinde, i šestacima OŠ „Veljko Ramadanović” iz Beograda, koje predstavlja Teodora Stijepović, autorka priče „Pismo Božić Bati”.

Komisiju za izbor najboljih radova na konkursu Pismo Božić Bati činili su književnici Miloš Janković (predsednik Komisije), Gordana Vlajić i Aleksandra Mihajlović, i kolege umetnici i kreatori poštanskih maraka iz Radne jedinice „Srbijamarka” Pošte Srbije.

Pošta Srbije pobednike je nagradila vaučerima za tehniku, sportsku odeću i obuću i drugu sportsku opremu, u vrednosti po – 50.000 din, 40.000 din. i 30.000 din, u pojedinačnoj konkurenciji; – 90.000 din, 80.000 din. i 70.000 din, u grupnoj konkurenciji, i po 53.000 dinara za tri specijalne nagrade.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Carevic

    4. januar 2024 | 18:25

    Predivna akcija poste .Dati deci priliku da se dokazu i na razlicite nacine docaraju drazi iscekivanja Nove godine je pun pogodak.Sve pohvale organizatirima i direktoru Djordjevicu.Deca su inspiracija,samo im treba pruziti sansu i pokazati poverenje .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>