• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Dan Republike bez plaćanja putarine u RS kako bi se sprečile gužve

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proslava Dana Republike počeće 8. januara

  • 1
Republika Srpska zastava Foto: Shutterstock

Na Dan Republike Srpske 9. januara očekuje se pojačan saobraćaj na auto-putu zbog čega je, na predlog Ministarstva saobraćaja i veza, Vlada Srpske usvojila uredbu kojom se sva vozila oslobađaju plaćanja putarine tog dana, rečeno je u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva su podsetili da su uredbom svi korisnici auto-puta, brzog puta i objekata na tim putevima, oslobođeni plaćanja putarine 9. januara u trajanju od 24 časa.

Vlada Republike Srpske donela je 22. decembra uredbu o dopuni uredbe o visini putarine kojom je regulisana odredba da na Dan Republike Srpske, 9. januara, od plaćanja putarine budu oslobođeni svi korisnici auto-puta, s ciljem sprečavanja saobraćajnih gužvi i omogućavanja građanima da nesmetano i bezbedno učestvuju na organizovanim manifestacijama širom Republike Srpske, prenosi Srna.

Proslava Dana Republike počeće 8. januara kada je centralni događaj tog dana svečana akademija koja će biti održana u sportskoj dvorani "Borik". Centralna proslava je 9. januara kada će biti održana parada, počeće u 17.00 časova, nakon čega sledi koncert na Trgu Krajine u čast Republike Srpske.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>