• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rezervisali smeštaj za Novu godinu u Sarajevu, pa umalo završili na ulici: Izvesni "David Perić" vara turiste

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić rekao je da je dobio podatak da je prevareno oko 150 turista

  • 0
Sarajevo, Baščaršija Foto: Milena Đorđević

U toku novogodišnjih praznika mnogi turisti rezervisali su smeštaj za doček Nove godine u Sarajevu, ali su vrlo brzo su shvatili da ti apartmani ne postoje. Kako prenose bosanski mediji, svi su rezervisali smeštaj preko Bukinga kod izvesnog Davida Perića, za kog se ispostavilo da uopšte ne postoji.

Grad Sarajevo je uistinu, odmah reagovao i smestio sve prevarene goste. Međutim, od nadležnih organa novinari nisu uspeli da dobiju informacije ko je izvesni David Perić koji vara turiste navodi Dnevni Avaz.

Proverom u Tužilaštvu, David Perić uopšte ne postoji niti je u bazi podataka nadležnih organa.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić rekao je za „Avaz“ kako je dobio podatak da je izvesni David Perić prevario oko 150 turista, da MUP KS zna ko je, te da je to činio i prošle godine, pa je bio i privođen.

Problematika smeštajnih kapaciteta u Sarajevu je prilično kompleksna, poprilično ih fali u starom delu grada koji najviše mami turiste, koji su primorani da smeštaj traže na području Ilidže ili dalje.

Kada je reč o prevarenim turistima i inspekcijskom nadzoru privatnih kuća, stanova, soba, Poreskoj upravi je smanjena mogućnost inspekcijskih nadzora jer podrazumeva ulazak u privatni prostor i narušavanje privatnosti, što legislativa Federacije BiH ne dozvoljava.

Prema podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, broj turista u periodu od 29. decembra 2023. do 2. januara 2024. godine viši je za 20,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Sarajevo je bilo među glavnim regionalnim turističkim destinacijama za doček Nove godine, pa je tako ispred Večne vatre bilo 27.000 ljudi, koji su uživali uz nastupe sada već legendarnih rok bendova „Bombaj štampa“, „Zabranjeno pušenje“ i „Crvena jabuka“.

- Kanton Sarajevo posetilo je 13.529 turista, što je u odnosu na prošlu godinu, kada je zabeleženo 11.264, više za 20,1 posto, a u odnosu na 2019., kada ih je zabeleženo 6.299, više za 114,7 posto - saopštila je Turistička zajednica Kantona.

Statistika pokazuje i da je 2023. godine ostvareno 31.540 noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu (21.971), više za 43,5 posto, a najviše turista je bilo iz BiH, te zemalja okruženja - Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Nemačke, Austrije, Severne Makedonije, Turske, Švajcarske, Švedske... U proseku su se zadržavali od dva do tri dana.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>