• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati radio emiter ide u stečaj

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saopštio je da ulazi u sporazum o restrukturiranju

  • 0
Muškarac, odmor, muzika, slušalice, relaksacija Foto: Shutterstock

Audacy, internet radio emiter, započeo je unapred pripremljeni stečajni postupak po poglavlju 11 u američkom stečajnom sudu za južni okrug Teksasa, objavila je kompanija u nedelju.

Internet radio konglomerat, među najvećim radio kompanijama u zemlji, bio je opterećen velikim dugom i suočen sa usporenim prihodima od oglašavanja. Audacy je saopštio da ulazi u sporazum o restrukturiranju kako bi smanjio svoj dug sa oko 1,9 milijardi dolara na 350 miliona dolara.

- Dok je naša transformacija poboljšala našu konkurentsku poziciju, savršena oluja održivih makroekonomskih izazova u protekle četiri godine sa kojima se suočava tradicionalno tržište oglašavanja dovela je do oštrog smanjenja od nekoliko milijardi dolara kumulativne potrošnje na radio oglase - rekao je David Field, predsednik i izvršni direktor kompanije prenosi CNN.

- Sa našom povećanom liderskom pozicijom, našim jedinstveno diferenciranim vrhunskim audio sadržajem i snažnom strukturom kapitala, verujemo da će Audaci izaći u dobroj poziciji da nastavi sa svojim inovacijama i rastom u dinamičkom audio biznisu - dodao je.

Audacy, koji je uklonjen sa Njujorške berze u novembru 2023. godine, saopštio je da ne očekuje da će restrukturiranje uticati na oglašivače, partnere i zaposlene.

Fild je u saopštenju kompanije za treći kvartal 2023. rekao da je Audacy bio u "konstruktivnim razgovorima" sa svojim zajmodavcima kako bi ostao na površini. U majskom podnesku SEC-a, Audacy je takođe ukazao na „trenutne makroekonomske uslove“ koji utiču na njihov predviđeni prihod, kao što su visoka inflacija i povećana konkurencija za oglašivače.

U majskom podnesku SEC-a, Audacy je rekao da njegova prognoza prihoda u narednoj godini neće biti dovoljna da ispuni svoje obaveze.

Kompanija je imala grejs period za otplatu kamata do oktobra 2023. U to vreme, Audacy je rekao da će koristiti produženje za izradu strategije plana sa zajmodavcima za svoje poslovne operacije. Osnovan 1968. godine, Audacy sa sedištem u Filadelfiji posluje na stotinama američkih radio tržišta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>