• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupio kompleks sa 24 stana, pa odlučio da ga pokloni samohranim majkama

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost "dara" je 4 miliona dolara

  • 0

Malo je onih koji svoje bogatstvo žele da dele, ali to ne važi i za pisca Rika Stivsa. On je 2017. godine odlučio da pokloni samohranim majkama kompleks koji je kupio mnogo ranije kao investiciju. Kada pretvorimo u dolare, u pitanju je "donacija" vredna 4 miliona.

Pre dvadeset godina osmislio je šemu po kojoj bi svoju penzionu ušteđevinu mogao da uloži ne u banku da bi akumulirao kamatu, već u jeftine stanove u kojima bi mogli da žive komšije u nevolji. Pomagao bi drugima dok bi njegov sopstveni novac rastao kad god bi vrednost imovine porasla.

- Umesto da prikupljam kiriju, moj 'prihod' bi bio radost stanovanja inače očajnih ljudi. Smatrao sam da je ovo kreativan, saosećajan i prosvetljeniji način da „investiram“ uz zadržavanje svoje dugoročne sigurnosti - napisao je on na svom blogu još pre nego što je odlučio da kompleks zaista i pokloni.

Sa 24 stambene jedinice, počeo je da smešta samohrane majke koje su se oporavljale od zavisnosti od droge i spremale se da povrate starateljstvo nad svojom decom prenosi goodnewsnetwork.

- Zamislite radost saznanja da mogu da obezbedim jednostavan dvosoban stan za mamu i njenu decu dok se ona borila da vrati svoj život na pravi put - dodao je.

Ali, početkom 2017, Stivsova velikodušnost je porasla na potpuno novi nivo - 2017. godine je poklonio ceo stambeni kompleks od 24 jedinice neprofitnoj grupi YWCA.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>