• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Politikin "Potrošač": Lidlova potrošačka korpa najpovoljnija

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U izdanju Politikinog dodatka "Potrošač"*, objavljena je uporedna tabela cena u vodećim trgovinskim lancima u Srbiji i istraživanje je pokazalo da Lidl Srbija ima najpovoljniju potrošačku korpu među konkurencijom. Posmatrane su potrošačke korpe u prodavnicama: Lidl, Idea i Maxi

  • 1
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina Foto: Shutterstock

Za kupovinu 30 osnovnih proizvoda – među kojima su mlečni proizvodi, brašno, pile, domaća kafa, razne vrste voća i povrća – u Lidlu je potrebno 10.816,71 dinara. Za istu količinu i vrstu artikala u Idei je potrebno izdvojiti 5,92% više tj. 11.458,03 RSD, dok će u Maxiju biti potrebno čak 9,94% više, odnosno 11.891,96 dinara**. Poređenje je izvršeno tako što je gramaža proizvoda kod svih trgovaca svedena na istu meru (kilogram i litar).

Ova razlika mogla bi biti i veća, ukoliko u obzir uzmemo da su u trenutku upoređivanja cena bile aktuelne akcijske ponude u Idea i Maxi prodavnicama, dok su sve cene u Lidlu za posmatrane proizvode bile redovne, odnosno nisu bile snižene. Čak i u takvoj konstalaciji, artikli poput jaja, maslaca, čajne kobasice, pilećih viršla, smrznutog graška, kečapa i majoneza, dosta su jeftiniji u Lidlu u odnosu na pomenutu konkurenciju.

Novogodišnji praznici su period velike potrošnje i svaka ušteda znači puno za kućni budžet. Od prvog dana poslovanja, Lidl vodi računa o kućnom budžetu potrošača, pa tako nudi asortiman sa najboljim odnosom cene i kvaliteta, da kada se pogleda potrošačka korpa sa proizvodima uporednog kvaliteta, korpa kupljena u Lidlu, bude sigurno nejjeftinija. To praktično znači da se Lidl u svakoj situaciji trudi da cene prilagodi tako da uvek bude najpovoljnije mesto za kupovinu, bez obzira na spoljne faktore.

*Izvor: Politika, izdanje 25.12.2023., rubrika "Potrošač"
**cene su popisane 20. decembra 2023. godine.
(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    9. januar 2024 | 16:12

    Skoro 11000 za nesto sto se pojede za nedelju dana, pa vi onda uracunajte to u minimalne plate koje prima 80% Srbije. Vecina njih treba da nahrani vise usta, dakle premasuje tih 11000 mnogo vise. Kad na to dodate racune za struju, vodu, komunalije, racuni za telefon, internet, kablovska.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>