• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvoz Evropske unije u Rusiju pao za 63 odsto u odnosu na period pre krize u Ukrajini

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruska Federacija uvozi dosta robe iz Evropske unije koja podleže sankcijama preko trećih zemalja

  • 1
eu, rusija Foto: shutterstock.com

Izvoz Evropske unije u Rusiju pao je za 63 odsto u odnosu na period pre početka rata u Ukrajini u februaru 2022. godine, objavio je juče Institut za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

"Obim izvoza Evropske unije u Rusiju je još uvek visok zato što samo 32 odsto svih proizvoda EU podleže sankcijama", izjavila je zamenica direktora Centra za međunarodnu ekonomiju IFO Feodora Teti.

Ona je kao primer navela da postoje sankcije na izvoz šampanjca iz EU u Rusiju, ali ne i na izvoz penušavih vina proseko.

Rusija uvozi dosta robe iz Evropske unije koja podleže sankcijama preko trećih zemalja, sugerišu procene nove IFO baze podataka o sankcijama.

Prema najnovijim podacima, Rusija iz Kine uvozi 61 odsto svih proizvoda iz Evropske unije koji podležu sankcijama, 13 odsto iz Turske i oko jedan odsto iz Jermenije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. januar 2024 | 11:04

    EKONOMIJA EU SLABI ZBOG SANKCIJA RUSIJI A POLITICARI SU SAMI SEBI PUCALI U GLAVU ZBOG CEGA NAROD ISPASTA A POSEBNO NEMACKA -MOTOR EU !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>