• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ikea povlači proizvod, postoji opasnost od strujnog udara: Evo šta da uradite ako ga imate u kući

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj artikla je 50461193 i tamno sive boje je.

  • 0
Žena priča mobilnim telefonom Foto: Shutterstock

Ikea povlači ASKSTORM 40W USB punjač zbog opasnosti od opekotina i strujnog udara. Iz kompanije apeluju na sve kupce koji poseduju ovaj proizvod da prestanu da ga koriste i da ih kontaktiraju za pun povraćaj novca.

Broj artikla je 50461193 i tamno sive boje je.

Prenosimo saopštenje kompanije u celosti:

"Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato povlačimo ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje s obzirom da postoji opasnost od opekotina i strujnog udara uzrokovanih habanjem kabla za napajanje.

IKEA povlači ASKSTORM 40W USB punjač zbog opasnosti od opekotina i strujnog udara Inbox FOTO zahtevi  Maria Petrović Foto: Ikea

U procesu razvoja svojih proizvoda IKEA koristi postupak rigorozne procene rizika, kao i program testiranja, kako bi se uverila da su njeni proizvodi u skladu sa svim zakonima i standardima koji važe na tržištima na kojima se prodaju.

Uprkos tome, primećeno je da kabl za napajanje na tamno sivom USB punjaču, ASKSTORM 40W, može da se ošteti ili pokida nakon dužeg korišćenja, a usled obmotavanja oko punjača ili savijanja napred-nazad.

Oštećeni kabl može da izazove opekotine i uzrokuje strujni udar. Zbog toga smo odlučili da povučemo iz prodaje ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje", navodi se.

IKEA povlači ASKSTORM 40W USB punjač zbog opasnosti od opekotina i strujnog udara Inbox FOTO zahtevi  Maria Petrović Foto: Ikea

Iz kompanije dodaju da tamno sivi ASKSTORM 40W USB punjač može da se identifikuje po broju modela ICPSW5-40-1 koji se nalazi na etiketi, na poleđini USB punjača.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>