• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Boinga priznao grešku nakon eksplozije ploče na letu: "Razmišljao sam o putniku koji je sedeo tu"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejv Kalhun je u utorak rekao da će kompanija sarađivati sa Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja u istrazi

  • 0
avion, boing, nezgoda Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Boinga Dejv Kalhun rekao je da kompanija priznaje "grešku", nakon što je čep na vratima na 737 Max 9 eksplodirao usred leta Aljaske erlajnsa, stvarajući rupu u trupu i dovodeći do prizemljenja tog tipa aviona.

- Kada sam dobio sliku aviona, razmišljao sam samo o tome šta se desilo sa onim ko je trebalo da bude na sedištu pored te rupe u avionu - rekao je Kalhun osoblju, prema primedbama koje je podelio Boing.

- Imam decu, imam unuke, a isto tako i vi. Ove stvari su važne. Svaki detalj je bitan - dodao je.

Srećom, nije sedeo na sedištu 26A na letu, koji se nalazio pored panela koji je eksplodirao, spasavajući putnike od moguće tragedije.

Ali nesreća stavlja više pažnje na Boing i njegovog generalnog direktora. Kompanija se borila sa nizom kvarova na svojim avionima u proteklih nekoliko godina, dok je pokušavala da poveća proizvodnju i poboljša svoju reputaciju nakon fatalnih nesreća 2018. i 2019. godine prenosi CNBC.

Aljaska erlajns i Junajted erlajns, dva najveća operatera 737 Max 9, rekli su u ponedeljak da su na svakom od njih već pronašli labave delove na istoj oblasti kao i kod drugih Max 9 koji su prošli reviziju.

Kalhun je u utorak rekao da će kompanija sarađivati sa Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja u svojoj istrazi i da FAA nadgleda inspekcije "kako bi se osiguralo da je svaki sledeći avion u stvari bezbedan i da se ovaj događaj više nikada neće ponoviti".

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>