• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijada je upravo dobila svog prvog ikada pivskog sponzora! Evo kojoj pivari je pripala ta čast

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Finansijski uslovi sponzorstva nisu otkriveni

  • 0
pivo Foto: Shutterstock

Belgijska pivara Bud Light Anheuser-Busch InBev postaje prvi ikada pivski sponzor za naredne tri Olimpijske i Paraolimpijske igre. Pivara je juče najavila da će bezalkoholno pivo Corona Cero biti promovisano na globalnom nivou kako bi se pokazala "posvećenost kompanije i Međunarodnog olimpijskog komiteta odgovornoj potrošnji, milijardama olimpijskih navijača širom sveta", sa kako navode, "porukom povezanosti, umerenosti i slavlja".

Finansijski uslovi sponzorstva nisu otkriveni. Sporazum će pokrivati predstojeće Letnje igre u Parizu, Zimske igre u Milanu 2026. i Letnje igre 2028. u Los Anđelesu, koje će biti prve Letnje olimpijske igre koje će se održati u SAD posle otprilike tri decenije.

Pored toga, Olimpijada nikada nije imala globalnog sponzora piva, ali su lokalni organizacioni komiteti u prošlosti uključivali brendove piva. Na primer, pivare Asahi bile su zvanično pivo na Letnjim igrama 2020. u Tokiju (koje su održane 2021. zbog pandemije Covid-19).

- Pivo i sport su bolji zajedno, tako da smo ponosni da smo prvi pivski sponzor za Olimpijadu na nivou svetskog olimpijskog partnera - rekao je izvršni direktor AB InBev Mišel Dukeris u izjavi.

Konkretno, Corona je izabrana jer je "ovo najglobalniji brend koji imamo u kompaniji, a ovo je globalno partnerstvo", rekao je Dukeris novinarima na konferenciji za novinare.

Takođe, AB InBev’s Michelob Ultra postaje "eksluzivni sponzor" američkom timu atletičara do 2028.  godine i biće zvanično pivo na Letnjim igrama u Los Anđelesu 2028 prenosi Si-En-En.

Budveiser je prekinuo sponzorstvo sa sportistima tima SAD 2017. nakon 32 godine. Michelob Ultra, pivo sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, verovatno je pogodnije jer cilja na aktivne ljude, često mameći sportiste visokog profila za svoje reklame.

(Telegraf Biznis)

Video: Kralj kokaina dobio pivo sa svojim likom i imenom, koštaće 400 dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>