• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Subvencionisani odmor: U poštama Srbije od sutra se možete prijaviti za vaučere

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijava se podnosi lično, a evo šta je sve neophodno priložiti

  • 0
Vikendica sneg, zimovanje, zimska kuća, planina odmor idila Foto: Pixabay

Prijavljivanje građana za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji počinje sutra, na šalterima Pošte Srbije, gde se podnose popunjena prijava i prateća dokumentacija, objavljeno je na sajtu ovog preduzeća. Obrazac za prijavu, kao i izjava za starije od 65 godina, mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva turizma i omladine ili sajta Pošte Srbije.

Prijava se podnosi lično, a uz nju je neophodno priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava.

Za penzionere to je original penzijskog čeka, penzionerska kartica ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, dok korisnici inostranih penzija stavljaju na uvid originalni dokument, overeni izvod, potvrdu i slično, koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

Stariji od 65 godina koji nisu penzioneri - prilažu potpisanu izjavu da nemaju pravo na penziju, zaposleni sa primanjima koja nisu veća od 80.000 dinara mesečno original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti - prilažu original potvrde visokoškolske ustanove o statusu studenta za tekuću godinu.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja. Onima koji steknu pravo na vaučere resorno ministarstvo preko Pošte Srbije vaučere dostvalja na adresu kao vrednosno pismo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>