• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Borovčanin: Srbija ima snage za Expo 2027, doći će više od četiri miliona posetilaca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubeđen sam da bez svakog pojedinca koji je na ovom poslu radio, mi ne bismo uspeli. Srbija trenutno ima izuzetno dobar status i položaj na međunarodnoj sceni, rekao direktor Expo 2027

  • 0
Doc dr Dušan Borovčanin Foto: Telegraf

Zbog najvećeg događaja koji nam sledi u 2027. godini u Srbiju će doći između 4,1 i 4,5 miliona posetilaca, procenio je generalni direktor preduzeća "Expo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin, naglasivši da je u pitanju "izuzetno složen projekat sa učešćem 100 zemalja, koji traje čak 90 dana".

Expo 2027 je po svom sadržaju i zahtevima raznorodniji od drugih velikih događaja poput Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u fudbalu, rekao je Borovčanin za današnje Novosti.

On je dodao da će najteži zadatak biti sinhronizacija svih procesa od kojih je, kako je rekao, svaki pojedinačno složen.

"I to u izuzetno kratkom vremenskom roku. Tu mislim na diplomatske procese - pregovaranje sa 100 zemalja učesnica, organizaciju logistike i transporta , izgradnje, održavanja paviljona, preko upravljanja globalnom kampanjom u skladu sa komunikacionom strategijom, do dizajniranja detalja vezanih za iskustvo posetilaca, kako u analognom tako i u digitalnom smislu", rekao je on.

Borovčanin naglašava i da je veliki izazov dostići nivo organizacione sposobnosti u izuzetno kratkom roku.

"Pritom, na način da ta organizacija funkcioniše kao da radimo godinama zajedno, a pravimo je od samog starta. Srećom, postoji entuzijazam u državnim institucijama, ali i u privatnom sektoru i kod svakog građanina naše zemlje. Taj entuzijazam meni uliva poverenje da ćemo uspeti, jer imam visoko mišljenje o tome šta mi sve kao društvo možemo kada smo udruženi", rekao je on.

Kada je reč o izgledu tima, Borovčanin navodi da je trenutno formirana njegova okosnica, ali da će se on širiti do 2027. godine - kako obim posla bude rastao.

"U užem smislu, u kompaniji će biti vrhunski profesionalci koji će imati jasna zaduženja. Očekujem da kako projekat bude odmicao imamo participaciju svih društvenih struktura, vrtića, škola, fakulteta, naučne zajednice, kreativnih industrija, i sa druge strane državnih organa i institucija", rekao je generalni direktor preduzeća "Expo 2027 Beograd".

Borovčanin smatra da je tome da Srbija bude izabrana za domaćina ove manifestacije presudila neverovatna energija koja je vodila čitav tim ljudi koji su radili na ovom projektu.

"Može da zvuči kao kliše, ali sam ubeđen da bez svakog pojedinca koji je na tom poslu radio, mi ne bismo uspeli. Ako bih morao da konkretizujem, rekao bih sledeće - Srbija trenutno ima izuzetno dobar status i položaj na međunarodnoj sceni", rekao je on.

Dodaje da je ta energija izuzetno bitna i za ispunjavanje još jednog zadatka.

"Mislim da je naš najvažniji zadatak da stvorimo novu generaciju mladih ljudi, ponosnih na svoju zemlju koji veruju da mogu apsolutno sve", rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>