• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte koliko je za dve godine zaradio prvi čovek Diznija: Da vam se zavrti u glavi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iger je bio na čelu Diznija od 2005. do 2020. da bi ostavio kompaniju čoveku koga je sam izabrao: Bobu Čapeku. Dve godine kasnije morao je da se vrati iz penzije i zameni svog učenika

  • 0
Robert Ajger Iger Dizni Disney Foto: Shutterstock, Disney

Za sve ono što je u 2023. uradio za kompaniju, Bob Ajger - prvi čovek Diznija, dobio je višestruko veći platni ček nego posle 2022. godine.

Ajgerov paket prihoda se sastoji od 865.385 dolara osnovne plate, nagrade u deonicama u iznosu od 16.1 milion dolara, dodatnih 10 miliona u opcijama vezanim za deonice, 2,1 milion dolara za postignute rezultate i 2.48 miliona dolara vrednih drugih naknada, javlja CNN.

Sve u svemu - "sitnih" 35 miliona dolara - što je potvrdila i sama kompanija.

Godinu dana pre, kad su Ajgera vratili iz penzije, u želji da vrate i kompaniju na noge, prvi čovek najvećeg carstva zabave za male i velike dobio je ukupno 15 miliona dolara. Računajući i ovogodišnje prihode - on je svakog meseca zarađivao više od dva miliona dolara. Ili - ako volite matematiku, više od 66 hiljada dolara na dan.

Ajger je bio na čelu Diznija od 2005. do početka 2020. da bi ostavio kompaniju u "sigurnim rukama" čoveka koga je sam izabrao: Boba Čapeka. Tek nešto više od dve godine po odlasku, morao je da se vrati iz penzije i zameni svog učenika.

I pored izuzetno velike plate prvog čoveka imperije zabave, Dizni se suočio sa nizom problema u 2023: nekoliko bioskopskih naslova bili su potpuni promašaji, a gledanost njihove striming platforme je linearno pala...

U novembru, Dizni je najavio da će svoje troškove smanjiti za dodatne dve milijarde dolara, uz prethodno najavljenih 5,5 milijardi koje su planirali da ulože u medijsko okruženje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>