• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snežna oluja prizemljila avione u Nemačkoj: Uticaće na letove za i iz Beograda, stiglo obaveštenje za putnike

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doći će do izmena letova

  • 0
lufthanza, nemačka Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

Obilne snežne padavine i ledena kiša doveli su do otkazivanja stotina letova u Nemačkoj, pri čemu je jedan aerodrom bio primoran da bude potpuno zatvoren. Na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u zemlji, otkazano je više od 500 letova, a u Minhenu je ukinuto više od 250 dolazaka i odlazaka. Zbog zatvaranja frankfurstkog aerodroma kasnije večeras doći će i do izmena letova za i iz Beograda.

Aerodromi Dizeldorf i Keln/Bon takođe su pogođeni kašnjenjima i otkazivanjima. U međuvremenu, aerodrom Sarbriken, u zapadnom delu Nemačke, biće zatvoren do kraja dana. Već su najavljena odlaganja i otkazivanja letova i za sutra.

Na aerodromu u Frankfurtu izdata su upozorenja na crni led. Kada se on nakupi na pistama, smanjuje vuču aviona i rizikuje nesreće.

Smrznuta kiša je takođe problem za pilote kada su u vazduhu. Ako se led nakupi na krilima aviona, to može destabilizovati avion prenosi Euronews.

Letovi Lufthanze će verovatno imati najviše smetnji. Avio-kompanija ima svoje baze na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Vreme je takođe izazvalo haos za vozove, nesreće na zaleđenim putevima, pa čak i zatvaranje škola širom zemlje prenosi britanski Standard.

Zbog problema na nemačkim aerodromima oglasila se si srpska kompanija Er Srbija. Naveli su da će doći do otkazivanja letova između Beograda i Fankfurta zbog zatvaranja aerodroma u Frankfurtu.

"Usled loših vremenskih prilika, aerodrom u Frankfurtu biće zatvoren u 23 časa po lokalnom vremenu, zbog čega je Er Srbija prinuđena da otkaže današnje letove JU334 između Beograda i Frankfurta i JU335 između Fankfurta i Beograda.

Putnici će biti preusmereni na let JU330 koji poleće iz Beograda za Frankfurt sutra (18. januar) u 7 časova, odnosno na let JU331 koji poleće iz Frankfurta za Beograd sutra u 9.50 časova po lokalnom vremenu", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Er Srbija žali zbog promena do kojih je došlo usled loših vremenskih prilika i zatvaranja aerodroma u Frankfurtu i preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima. One putnike koji su izgubili svoje konekcije srpska nacionalna avio-kompanija preusmerava na alternativne letove.

Za više informacija, molimo putnke da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim mrežama", dodaje se.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>