• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljena rekonstrukcija mosta preko Dunava: "Ka njemu gravitira gotovo 700.000 ljudi"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost radova procenjena je na 1,5 milijardi dinara

  • 0
Visok vodostaj Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, najavio je rekonstrukciju mosta preko Dunava, između Smedereva i Kovina, koji je važan jer ka njemu gravitira gotovo 700.000 ljudi. Vesić je rekao da je tender raspisan pre nekoliko dana, a biće otvoren do 29. januara.

„Taj most je izgrađen 1976. godine, oštećen je u NATO agresiji, pa saniran. Ka njemu gravitira skoro 700.000 ljudi. Inicijativa za izgradnju mosta pokrenuta je još 1902. godine, a koliko je most baš na tom mestu važan govori i činjenica da je 1915. godine nemački maršal Mekenzen baš tu napravio ponton za napad na Srbiju. Izgradnja svakog mosta, saobraćajnice, pruge, povećava mobilnost stanovništva, dolazak investitora, otvaranje radnih mesta i bolji životni standard građana“.

Most je dugačak 1.424 metara, kolovoz je širok 8,5 metara, a vrednost radova procenjena je na 1,5 milijardi dinara.

Vesić je rekao da će tokom ove godine biti završeno 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, pa će još nekoliko gradova biti povezano na mrežu auto-puteva. Kaže da će biti završena i deonica Šabac – Loznica duga 54 kilometra, čime će i Loznica biti spojena sa auto-putem, kao i dve deonice Moravskg koridora – od Kurševca do Trtenika i Vrnjačke banje, i od Preljine do Adrana kod Kraljeva.

- Biće završena i deonica od petlje Divci do Valjeva, koje će time biti spojeno sa auto-putem „Miloš Veliki“, kao i deonica Sremska rača – Kuzmin sa mostom preko Save u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo - kaže Vesić i dalje dodaje da će ove godine biti završen i deo auto-puta Pakovraće – Požega, sa dva velika i izazovna tunela koja se grade, Laz i Munjino brdo, kao i Dunavski koridor, od auto-puta Beograd – Niš do petlje Požarevac.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>