• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradi se nova zgrada za Naučno-tehnološki park u Čačku, prostiraće se na 12.000 metara kvadratnih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

NTP u Čačku je jedan od četiri NTP u Srbiji pored Beograda, Novog Sada i Niša

  • 0
naučno tehnološki park, čačak

Naučno-tehnološki park u Čačku proširiće svoje kapacitete, a na proleće je planirano da se krene sa izgradnjom novog objekta od 12.000 metara kvadratnih koji će useliti nove stanare za godinu i po. Lokacija objekta je industrijska zona, odnosno nekadašnja fabrika Cer.

- Ove godine naš NTP puni osam godina od osnivanja. Krenuli smo veoma skromno u prostoru Komunalca u Ulici Nikole Tesle onda kada je biblioteka dobila svoju zgradu, stari prostor pretvoren je u start ap centar. Tada je Vlada RS izdvojila 56 miliona i investirala u taj prostor. Otišli smo i korak dalje i ušli u rekonstrukciju prostora u nekadašnjoj fabrici Cer od oko 6.000 kvadrata i to je državu koštalo oko 4,5 miliona evra - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

NTP u Čačku je jedan od četiri NTP u Srbiji pored Beograda, Novog Sada i Niša koji će dobiti novi objekat. Obezbeđeno je zemljište pored već postojećeg NTP-a.

- Uradili smo projektno-tehničku dokumentaciju a investirano će biti 22 miliona evra u objekat i opremu koja je veoma skupa. U međuvremenu su još neki gradovi ušli u ovaj program. Mi spadamo u regionalni NTP i imamo oko 50 stanara a očekujemo da će povećanje kapaciteta omugućiti mladima da ostanu ovde i da se bave inovacijama - rekao je Todorović.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>