• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo najskuplji račun na svetu? Poznati šef kuhinje ponovo šokirao, "pojeli" čak 100.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najskuplje jelo na ovom računu bilo je "zlatni stejk" po ceni od čak 1.200 evra

  • 1
Salt Bae Foto: Nicolas Pereyra / Sipa Press / Profimedia

Poznati turski kuvar i šef kuhinje Nusret Gokče, poznatiji kao Salt Bae, ponovo je usmerio svu pažnju javnosti na svoj restoran, ali i papreno skup račun koji je objavio na svojoj Instagram stranici. Kako se vidi na fotografiji, neko je platio vrtoglavih 100.000 evra za večeru i piće.

Da stvar bude još impresivnija, samo bakšiš je koštao 90.000 dirhama, odnosno nešto više od 22.000 evra.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Najskuplje jelo na ovom računu bilo je "zlatni stejk" po ceni od čak 1.200 evra, a samo 100 evra jeftinija je "zlatna baklava". Pića su ubedljivo prva u trci za najpapreniji artikal na ovom računu, te su dve flaše vina "Petrus 2009" koštale skoro 50.000 evra.

Iako se Nusret ovim cehom pohvalio pre samo nekoliko minuta, ljudi širom planete već komentarišu da "padaju u nesvest" zbog cena, a pojedini se pitaju da li zlatni stejk leči rak, pa je toliko skup.

Podsetimo, "Nusr-et" restorani su mesta gde se rutinski rade računi na više od 100 dolara po stolu. Oni dobijaju i dosta negativnih kritika zbog loše hrane i nemarnog odnosa, premda i dalje važe za najpopularnija mesta za vulgarnije superbogataše.

Primera radi, restoran iz Londona je prošle godine, samo tri meseca nakon otvaranja, napravio promet od 7 miliona funti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    21. januar 2024 | 10:10

    Dakle, ovakvi nelogicni i nehumani gesti treba da budu zakonom zabranjeni i kaznjivi sirom sveta! Kazniti i onog ko takvu cenu odredjuje i onog ko je plati - zatvorom ili psihijatrijskim lecenjem! Ovakvo ponasanje i ekstravagantnih kuvara a i raznih prodavaca ( recimo, tasni, cipela, haljina, psecih krevetica isl u desetinama hiljada evra), kao i ekstravagantnih musterija vredja inteligenciju normalnog coveka! Stop svakojakom ludilu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>