• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće ovo jedini "skywalk" u Srbiji: Radovi na izgradnji staklenog vidikovca u punom su jeku

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se montaža drvenih i kamenih obloga, zaštitne ograde i staklene elemente

  • 0
Vidikovac, Kablar Foto: Rina

Radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru oko kog se digla velika polemika u Srbiji i koji su pojedini ekolozi pokušali da zabrane, uprkos niskim temperaturama i svim opstrukcijama, u punom su jeku.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje uskoro sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se da počne montaža elemenata koji podrazumevaju drvene i kamene obloge, zaštitne ograde i staklene elemente.

- Mi često dolazimo i obilazimo gradilište. Oko srca nam je milina jer vidimo da se u naš kraj ulaže i da će turizam sada i ovde da se razvija. Mnogi su se bunili govoreći kako će izgradnjom vidikovca da se uništi priroda. Verujte, to su budalaštine bile. Vidikovac zauzima površine oko 60 kvadratnih metara i ništa nije uništeno. Evo sve se vidi - kažu za RINU meštani podkablarskih sela.

Stakleni vidikovac na Kablaru biće jedini sa "skywalk" konceptom u Srbiji i već ima tendenciju da bude prava turistička atrakcija u zapadnom delu zemlje.

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave, ali i na manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Revitalizacijom ovog područja uređena je i saobraćajna infrastrukura, rekonstruisan je prilazni put tako je da svim posetiocima olakšan dolazak na ovo specifično mesto.

(Telegraf.rs)

Video: Sokolarica je nestvarno lep vidikovac na Tari: Vrata raja otvaraju se na srpskoj planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>