• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj blender je povučen iz Srbije: Oštrica može da se odlomi, postoji i rizik od požara

B. L.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogođene jedinice proizvoda su prodavane u periodu od oktobra 2020. do novembra 2023. godine

  • 1

Prenosivi blender robne marke BlendJet2 danas je povučen sa domaćeg tržišta zbog rizika od požara, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine. Podsećamo, krajem decembra 2023. isti blender je povuče s američkog, odnosno matičnog tržišta.

Američka kompanija je tada povukla oko 4,8 miliona svojih blendera zbog opasnosti od povreda i požara nakon, što je primila na desetine prijava o povredama.

Osim toga, oštrica blendera može da se odlomi tokom upotrebe, oslobađajući fragment, tako da korisnik može da ga proguta i na taj način izazove povrede organa za varenje.

Blender je sa kompaktnom baterijom upakovan u kartonsku kutiju, a litijum-jonska baterija se može puniti preko USB kabla. Pogođene jedinice proizvoda su prodavane u periodu od oktobra 2020. do novembra 2023. godine, a zemlja porekla je Kina.

Naložena je mera "opoziv proizvoda od krajnjih korisnika, upozorenje potrošača na rizike i povlačenje proizvoda sa tržišta".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snjezana

    23. januar 2024 | 15:58

    Pa kada satajo malim blenderom,sitne led i druge krupnije tvrde namirnice Realno prenosivi blender nije ledolomac.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>