• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lista 100 najbrže rastućih kompanija iz Srbije: Nikada ne biste pogodili kome pripada drugo mesto

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogled na TOP 100 najbrže rastućih kompanija u Srbiji otkriva lidera koji je postigao izuzetan uspeh, sa prihodima većim od milijardu evra

  • 0
Srbija grafikon rasta porast napredak ekonomija biznis Foto-montaža: Pixabay, Shutterstock

Sarajevski poslovni portal sastavio je listu 1.000 najbrže rastućih kompanija iz Srbije, a mi vam donosimo spisak prvih 100. Kako su naveli, evidentan je izuzetan trend koji ukazuje na značajne sektorske pomake tokom tri uzastopne godine. Kada se to pretvori u brojke, reč je o rastu ukupnog prihoda ovih kompanija sa 1,7 milijardi u 2020. na 10,2 milijarde evra u 2022. godini.

Sektor izgradnje stambenih i nestambenih zgrada izdvaja se sa spektakularnim rastom prihoda od 30%, dok su konsultantske aktivnosti vezane za poslovno i ostalo upravljanje zabeležile značajan skok od 22%. Nespecijalizovana veleprodaja je takođe zabeležila respektabilan rast prihoda od 15%.

Rangiranje prema složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) je u skladu sa evropskim i svetskim standardima i dodatno naglašava specifičnosti tržišta.

Pogled na TOP 100 najbrže rastućih kompanija u Srbiji otkriva lidera koji je postigao izuzetan uspeh, sa prihodima većim od milijardu evra, što je značajan skok u odnosu na 12 miliona evra od pre samo tri godine, zaključuje portal.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>