• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Onlajn trgovac otpušta oko 9% stalno zaposlenih: Biće obavešteni preko Zoom-a

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naš ukupni broj zaposlenih i troškovi su nadmašili rast našeg poslovanja"

  • 0
Otkaz otkazi otpušten čovek muškarac gubitak posla otpuštanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Kompanija eBay ukida 1.000 radnih mesta, oko 9% svojih stalno zaposlenih, saopštio je juče izvršni direktor kompanije.

Takođe planiraju da smanje ugovore sa svojom "alternativnom radnom snagom" u narednim mesecima.

Izvršni direktor Džejmi Janone naveo je „izazovno makroekonomsko okruženje“ kao spoljni pritisak, ali je dodao da postoje faktori koje kompanija može da kontroliše.

- Dok napredujemo u odnosu na našu strategiju, naš ukupni broj zaposlenih i troškovi su nadmašili rast našeg poslovanja. Da bismo ovo rešili, sprovodimo organizacione promene koje usklađuju i konsoliduju određene timove kako bismo poboljšali iskustvo od kraja do kraja i bolje zadovoljili potrebe naših klijenata širom sveta - navodi se u belešci.

Janone je 24. januara zatražio od američkih zaposlenih da rade od kuće „kako bi obezbedili prostor i privatnost za ove razgovore“. Rekao je da će zaposleni biti obavešteni preko Zoom-a o otkazima.

Najava kompanije je poslednja runda otpuštanja koja je pogodila tehnološku industriju u prvom mesecu 2024. godine, nakon ionako teške 2023. godine za sektor.

Ovog meseca, izvršni direktor Google-a Sundar Pičai upozorio je zaposlene da očekuju dodatna otpuštanja u mesecima koji dolaze jer se tehnološki gigant preorijentiše na veštačku inteligenciju „i šire“.

Duolingo je otpustio oko 10% svojih radnika jer se više oslanja na veštačku inteligenciju. Amazon je takođe ukinuo stotine poslova, uključujući i platformu za striming Twitch.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>