• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena nova saobraćajnica u opštini Rekovac: Meštani Dragova dobili vezu sa državnim putevima

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj rekonstruisan putni pravac posebno je važan na putu za manastir Kalenić, kao i za stari grad Županjevac

  • 0
Otvaranje rekonstruisane saobraćajnice u levačkom mestu Dragovo Foto: Tanjug/ Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ MILOŠ PERIĆ

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić otvorili su rekonstruisanu saobraćajnicu u levačkom mestu Dragovu.

Put za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 3,9 miliona dinara prolazi kroz seosko naselje i povezuje ga sa važnim lokalnim i državnim putevima, a ujedno

predstavlja glavnu saobraćajnu vezu ka većim gradskim centrima, školama i kulturno-istorijskim lokalitetima u regionu. Dragovo se nalazi u poznatoj oblasti Levač u Šumadiji, a broji malo više od 300 domaćinstava, stoji u saopštenju Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj.

Ovaj rekonstruisan putni pravac posebno je važan na putu za manastir Kalenić, jedan od najznačajnijih spomenika kulture, kao i za stari grad Županjevac i putne pravce ka ostalim urbanističkim centrima poput Kragujevca, Kruševca i Jagodine.

"Nastavićemo da pomažemo opštini Rekovac i sa ostalim razvojnim projektima budući da ona spada u izrazito nerazvijene opštine, što znači

da im je potrebna još snažnija podrška države i investitora. Ulažemo u ceo pomoravski okrug – ulažemo u Paraćin, Ćupriju, Despotovac, a očekujemo i od drugih opština da apliciraju sa svojim projektima", izjavio je ministar Edin Đerlek, najavljujući nove razvojne projekte u Rekovcu.

Rekonsturisana saobraćajnica važna je meštanima Dragova i zbog zaštite domaćinstava i privatnih objekata od štete usled izlivanja vode sa puta, naročito u zimskom periodu i tokom većih vremenskih nepogoda.

Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije puta u Dragovu, najvećem seoskom naselju u opštini Rekovac, potpisan je u avgustu 2023. godine.

Podsećamo, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je ukupno 91 projekat u 2023. godini, a ovo je jedan 37 od projekata u regionu Šumadije i Zapadne Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>