• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački investitor zainteresovan za grad u Južnoj Srbiji: U toku pregovori vredni 200 mil. evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogli bi da zaposle oko 1.500 ljudi, poručio je Aleksandar Vučić

  • 0
Vranje, panorama Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se vode pregovori sa jednim velikim nemačkim investitorom, koji bi u Vranju investirao 200 miliona evra i zaposlio oko 1.500 ljudi.

- Vodimo pregovore s jednim velikim nemačkim investitorom, još ne smem ime da kažem, jer vodimo pregovore za ogromnu investiciju, do sada apsolutno najveću u Vranju, od preko 200 miliona evra i koja predviđa zapošljavanje oko 1.500 radnika - rekao je Vučić tokom obilaska ginekološko-akušerskog odeljenja koje se rekonstruiše u okviru radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju.

Vučić je prethodno pitao žene šta država može da uradi kako bi bilo više dece u Vranju i kako bi ove godine bilo više od 1.249 rođenih beba, koliko je bilo u 2023. godini.

Istakao je da država može da pomogne da bude više radnih mesta.

Predsednik je naglasio da nemačke kompanije uvek dolaze u Srbiju da ostanu dugo da posluju.

Naglasio je da je reč o grinfild investiciji, što znači da neće ući u neki stari objekat, već će uložiti svoj novac u izgradnju potpuno novih kapaciteta.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>