• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dijaspora poručuje: Izbori za Radničku komoru prilika su za političko angažovanje Srpkinja i Srba u Austriji

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ističu da se na mnogim listama nalaze naši sunarodnici

  • 0
Aleksandar Stanković Foto: ASSF

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF) Aleksandar Stanković poziva sve sunarodnike da iskoriste svoje glasačko pravo na izborima za Radničku komoru (Arbeiterkammer).

Izbori za Radničku komoru, po pokrajinama u Austriji, održavaju se od 26. januara do 8. februara u Salcburgu, od 29. januara do 8. februara u Tirolu, od 4. marta do 13. marta u Koruškoj, od 5. marta do 18. marta u Gornjoj Austriji, od 10. marta do 23. marta u Beču, Burglandu, Donjoj Austriji i od 16. aprila do 29. aprila u Štajerskoj.

"Ove godine se održavaju važni izbori za sve nas koji živimo ovde u Austriji. To je odlična prilika da Srpkinje i Srbi konačno počnu da se aktivno politički angažuju. S obzirom da u Austriji živi više od 300.000 ljudi srpskog prorekla, a najveći deo njih u Beču, vreme je da se i njihov glas čuje u austrijskoj politici", kaže Stanković, saopštava ASSF.

"Izbori za Radničku komoru su prvi važni izbori koji nas očekuju u narednom periodu i na mnogim listama se nalaze naši sunarodnici. Zato je vrlo važno da svi iskoristimo svoje glasačko pravo i damo svoj glas listi i predstavniku koji će se aktivno i svom snagom zalagati za prava zaposlenih i radnika. Na izborima za Radničku komoru glasačko pravo imaju svi zaposleni i radnici, bez obzira na državljanstvo. Iskoristite svoje glasačko pravo, dajte svoj glas onome ko će se boriti za vaša prava", poziva Stanković.

Aleksandar Stanković Aleksandar Stanković sa Renate Anderl / Foto: ASSF

Osim izbora za Radničku komoru, u alpskoj republici se u 2024. godini održavaju i izbori za Evropski parlament (9. jun) kao i redovni parlamentarni izbori koji su planirani za jesen ove godine.

O ASSF

Austrijski savez srpskog folklora (ASSF) osnovan je 2020. godine i okuplja 28 udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>