• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avon na udaru kritika zbog poslovanja u Rusiji: Evo i zbog čega, BBC im "ušao u trag"

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kozmetički gigant Ejvon na udaru kritika zbog poslovanja u Rusiji

  • 0
avon Foto: Shutterstock

Kozmetički gigant Ejvon (Avon) našao se na udaru kritika zbog održavanja veza sa Rusijom, uprkos ratu u Ukrajini koji je u toku. BBC prenosi da je otkrio kako Ejvon još uvek regrutuje nove agente za prodaju u Rusiji, i nastavlja proizvodnju u ogromnoj fabrici u moskovskom regionu.

Ejvon, čije je sedište u Velikoj Britaniji, počeo je da posluje u Rusiji pre 30 godina, a inače postoji čak 137 godina. U ovom momentu, kada trpi kritike, saopštava kako pruža "ključnu podršku" ženama čija sredstva za život zavise od njihovog poslovanja.

Inače, po izbijanju sukoba u Ukrajini, Ejvon je objavio da zaustavlja ulaganja i obustavlja izvoz svojih kozmetičkih proizvoda iz Rusije na druga tržišta, uključujući Ukrajinu. Njegova matična firma, Natura & Co iz Brazila, ranije je naglasila da održava lokalne operacije samo da bi podržala svoje prodajne agente koji se oslanjaju na njeno poslovanje.

"Verujemo da bi ograničavanje njihovog pristupa proizvodima imalo ogroman uticaj na žene i decu tamo", navela je tada kompanija.

Međutim, BBC je otkrio da je i dalje moguća registracija novih prodajnih agenata u kompaniji u Rusiji, i da se agentima nude nagrade, gotovinski bonusi, pa čak i odmori ukoliko ostvare određene ciljeve.

Na sajtu kompanije, ruskim građanima starijim od 18 godina nudi se pristup "visokokvalitetnim proizvodima" i dodatni prihod koji bi mogli da ostvare "kreirajući sopstveni život kao stručnjaka za lepotu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>