• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Hrvatskoj i Crnoj Gori poskupljuje gorivo od ponoći

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove, više cene goriva u CG važiće u narednih 15 dana

  • 1
Gorivo sipanje benzina Foto: Shutterstock

Od ponoći u Hrvatskoj poskupljuju sve vrste goriva za dva do pet centi, pa će se benzinsko gorivo prodavati po 1,42 evra za litar, što je pet centi više u odnosu na prethodnu cenu. Dizel gorivo će se prodavati po 1,43 evra za litar, što je takođe povećanje od pet centi, a plavi dizel će se prodavati po 0,89 evra za litar, što je povećanje od četiri centa.

Odluku o povećanju cena goriva Vlada Hrvatske je donela na današnjoj telefonskoj sednici, a ista je situacija u Crnoj Gori.

Naime, i tamo će poskupeti sve vrste goriva od tri do pet centi, pa će se eruosuper 95 i 98 poskupeti za po tri centa i koštaće 1,49 evra, odnosno 1,53 evra, dok će cena eurodizela biti viša za pet centi i iznosiće 1,46 evra.

Lož ulje će poskupiti četiri centa na 1,43 evra. Nove, više cene goriva važiće u narednih 15 dana, saopštilo je Ministarstvo energetike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    29. januar 2024 | 17:34

    Moze i nama ovako da poskupi al da su iste cene kao kod njih pa opet je jeftinije nego u Srbiji za pola evra... Koji je razlog, niko ne zna

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>