• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne: Za ulazak na finalnu utakmicu američkog fudbala treba skoro 10.000 dolara

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najskuplje izdanje Super boula u istoriji između Kanzas Siti Čifsa i San Francisko Fortinajnersa održaće se 11. februara na stadionu Alidžajant koji se nalazi u široj regiji Las Vegasa u Nevadi

  • 1
Superboul, Kanzas Citi čifs i Filadelfija Foto: Tanjug/AP

Neverovatno ali istinito: ulaznica za najvažniji spektakl u Sjedinjenim Američkim Državama - finalnu utakmicu nacionalne lige u američkom fudbalu (National Footbal League - NFL) poznatu i kao Super boul košta u proseku 9.800 američkih dolara!

Najskuplje izdanje Super boula u istoriji između Kanzas Siti Čifsa i San Francisko Fortinajnersa održaće se 11. februara na stadionu Alidžajant koji se nalazi u široj regiji Las Vegasa u Nevadi.

Cena karte za ovogodišnje finale veća je za 70 odsto u odnosu na prošlogodišnju utakmicu, a trenutno najjeftinija karta košta 8.188 dolara. Prošle godine najjeftinija karta bila je 5.997 dolara, navodi CNN.

Interesantno je da se ova dva tima susreću u finalu NHL-a prvi put nakon 2020.: baš te godine cena ulaznica za utakmicu bila je rekordno visoka, ali opet 35% niže u odnosu na ovu godinu: 6.370 dolara za najjeftiniju ulaznicu.

Cenu karata - objašnjava Bret Goldberg, izvršni direktor TikPika (američki najveći onlajn prodavac karata) - diktira i samo mesto održavanja Super Boula, a Las Vegas je grad sa rekordno visokim cenama.

- Tokom 12 meseci, Las Vegas je polako počeo da se učvršćuje kao sportska prestonica SAD, i ovo bi mogao biti njegov krunski trenutak - rekao je Goldberg podsetivši da se u Nevadi u novembru 2023. održala trka Formule 1.

Na pitanje novinara CNN-a da li će cena karata za najveći sportski spektakl u SAD pasti, Goldberg odbacuje mogućnost veće oscilacije:

- Iako je moguć manji zamor za pojedine navijače, grad će lako ubediti navijače da prisustvuju Super boulu. Ako tražite jeftine karte - nemojte se truditi. Pad cena neće biti značajan - zaključio je direktor TikPika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>