• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cvetković i Eskobar: EXPO 2027 šansa za jačanje ekonomskih veza Srbije i SAD

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar privrede je izrazio otvorenost naše zemlje za još više američkih investicija i prezentovao projekte koje će Srbija sprovoditi u naredne tri godine

  • 1
slobodan cvetković, eskobar Foto: Tanjug/Ministarstvo privrede

Ministar privrede u Vladi Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković, razgovarali su u Vašingtonu sa Gabrielom Eskobarom, pomoćnikom zamenika državnog sekretara, o unapređenju privredne saradnje dve zemlje i stvaranju još boljeg ambijenta za ulaganje u Srbiji.

Govorilo se i o potencijalnom prisustvu srpskih privrednika, jednom od najznačajnijih sajmova koji se u junu održava u Vašingtonu.

Cvetković je izrazio otvorenost Srbije za još više američkih investicija i prezentovao projekte koje će Srbija sprovoditi u naredne tri godine, sa posebnim osvrtom na EXPO 2027.

Jedna od tema, navodi Ministarstvo privrede, bila je dalja podrška inicijative "Otvoreni Balkan" od strane SAD, gde je Eskobar potvrdio potpunu američku posvećenost tom projektu, koji nije samo ekonomski već i mirovni.

Marinković i Eskobar su razgovarali o potrebi ponovnog uspostavljanja dijaloga između Beograda i Prištine, za šta je preduslov osnivanje Zajednice srpskih opština.

Marinković je izrazio zabrinutost povodom kontinuiranih pritisaka i agresije Kurtijevog režima na Srbe i izneo činjenicu da se Srbi sve više iseljavaju pod pritiskom i da to SAD nikako ne bi trebale da posmatraju sa distance, već da izvrše pritisak na Kurtija kako bi napadi prestali i kako bi došlo do preduslova za razgovore o normalizaciji, prvenstveno ekonomskih odnosa ali i normalizaciji života Srba posebno na severu pokrajine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    30. januar 2024 | 14:23

    Србија и Београд ће 2027 бити центар света. Експо је је фантастичан замајац за сарадњу. Као што је и Отворени Балкан и све друге иницијативе које пружају економски и сваки други напредак.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>