• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekonstruisan put ka Pešterskoj visoravni: Važna informacija za meštane 15 sela

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost izdvojenih sredstava Ministarstva je 8,6 miliona dinara

  • 1

Meštani Sjenice i okolnih sela dobili se rekonstruisan put ka Pešterskoj visoravni koji su danas otvorili ministar za ravnomerni razvoj Edin Đerlek i potpisnik ugovora ispred opštine Sjenica Munib Mujagić. Vrednost izdvojenih sredstava Ministarstva za taj rekonstruisani put na delu puta Nikića potoka je 8,6 miliona dinara.

Đerlek je naglasio da će taj put direktno koristiti 4.500 stanovnika, dok će indirektno to biti važno za meštane 15 sela.

- Tu nećemo stati. Naš cilj je da svaka ulica na Pešteru bude asfaltirana. Sjenica, nažalost, spada u devastirane opštine, ali ono što je važno je da ima perspektivu, pa će uz ostale kapitalne investicije napredovati. Ovde ima mnogo potencijala - u poljoprivredi, seoskom turizmu, pešterskim proizvodima koji mogu da budu brendirani i doživeti plasman na različitim tržištima - izjavio je ministar Edin Đerlek.

Više hiljada meštana tog dela Opštine Sjenica, pre svega Vrsjenice i Kijevci, kao i meštani 15 okolnih sela će dobiti putnu infrastrukturu, koja će pospešiti razvoj poljoprivrede i stočarstva i obezbediti neophodne preduslove za razvoj lokalne zajednice i Pešterske visoravni.

Mujagić je rekao da meštani okolnih mesnih zajednica znaju koliko su problema imali i koliko su dugo čekali taj put.

- Verujem da će dobrobit puta uživati pre svega ljudi koji su na njega direktno upućeni, a potom i svi ostali iz opštine. Ovo je samo jedan od projekata koje je Ministarstvo realizovalo u Opštini Sjenica - izjavio je Mujagić.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira tri projekta u Sjenici ukupne vrednosti više od 13 miliona dinara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>