• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarska se pridružila novim EU sankcijama i zabranila uvoz ruskih dijamanata

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarska je takođe stavila pod sankcije dodatnih 147 pojedinaca i kompanija, čime je ukupno 1.422 pojedinca i 291 organizacija

  • 1
Švajcarska zastava Foto: Pixabay.com

Švajcarska će zabraniti uvoz ruskih dijamanata u skladu sa najnovijom rundom sankcija Evropske unije u sklopu kažnjavanja Moskve zbog napada na Ukrajinu, saopštila je danas švajcarska vlada.

Bern je pristao da usvoji 12. rundu sankcija, koje je Evropska unija primenila u decembru, a među tim merama je i fazna zabrana kupovine i uvoza ruskih dijamanata, preneo je Rojters.

"Švajcarska se na taj način pridružuje merama dogovorenim na samitu Grupe 7 od 6. decembra 2023. čime bi se Rusija lišila ovog važnog izvora prihoda", navodi se u saopštenju vlade.

Britanska agencija navodi da će biti uvedene i zabrane uvoza druge robe koja Rusiji donosi prihod, u šta spadaju sirovo gvožđe i tečni naftni gas, a listi je dodat i izvoz litijumskih baterija, motora za bespilotne letelice, alatnih mašina i delova.

Švajcarska je takođe stavila pod sankcije dodatnih 147 pojedinaca i kompanija, čime je ukupno 1.422 pojedinca i 291 organizacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilić Bojan

    24. februar 2024 | 11:40

    Prvo nek vrate uzeto u Drugom svetskom ratu, docice na red i zamrznute ruske pare, sve sa kamatom....😁

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>