• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilika za mala i srednja preduzeća, fokus na zelenim projektima: Otvorena investiciona kancelarija u Beogradu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

CDP je veliki finansijer različitih investicija, a u Srbiji će se između ostalog interesovati za zelene projekte, infrastrukturu i energetiku

  • 0
cdp Foto: Telegraf.rs

"Naš cilj je da poboljšamo odnose sa preduzećima koja se nalaze u zemljama u ovom delu sveta, a Srbija je veoma važna za Italiju ne samo zbog geografske blizine već i zbog dobrih ekonomsko-trgovinskih odnosa", istakao je generalni direktor CDP-a, Dario Skanapjeko na otvaranju kancelarije u Beogradu. Ovo je ujedno i prva kancelarija italijanske finansijske institucije Casa Depositi e Prestiti (CDP) van Evropske unije.

CDP je veliki finansijer različitih investicija, a u Srbiji će se između ostalog interesovati za zelene projekte, infrastrukturu i energetiku.

- Potpisujemo dva važna ugovora, jedan je sa Unicredit bankom Srbije a drugi sa Bankom Intesom. Vrednost tih ugovora je 50 miliona evra, takođe potpisaćemo i sa EPS-om jedno pismo o namerama i to je samo početak naših aktivnosti koje želimo nadalje da razvijamo ovde - dodao je Dario i napomenuo da su tu da pomognu kako srpskim tako i italijanskim preduzećima.

U fokusu italijanske institucije biće mala i srednja preduzeća.

- Baš ova dva ugovora koje ćemo potpisati se odnose na razvoj i na pomoć srednjim i malim preduzećima sve u okviru zelene energetske tranzicije, još jedna oblast koja je važna je infrastruktura znamo da se ovde mnogo i gradi pogotovo u železničkom sektoru, a takođe tu je uvek energetika i energetska tranzicija. Znači CDP je ovde da pomogne firmama koje se pre svega bave i imaju aktivnosti u ovim sektorima - zaključio je generalni direktor.

Otvaranju su prisustvovali i ambasador Italije u Srbiji, Luka Gori, kao i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i bivši ambasador Srbije u Rimu, Goran Aleksić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>