• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu: Ko može da se prijavi?

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za podnošenje prijava je do 19. februara 2024. godine

  • 0
srećna žena devojka radovanje uspeh uspešna dobitak Foto-Ilustracija: Shutterstock

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je u petak Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, računarske opreme, softvera ili usluga, a u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2024.

Kako se navodi u konkursu, cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška ženskom preduzetništvu kroz realizaciju inovativnih ideja, unapređenje poslovnog procesa, podsticanje zapošljavanja i sveobuhvatne digitalne transformacije u AP Vojvodini.

Sekretarijat dodeljuje ukupno 7,3 miliona dinara, od toga šest miliona dinara za kapitalne i 1,3 miliona dinara za tekuće subvencije.

Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 90 odsto od fakturne, odnosno kupovne vrednosti bez PDV i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije ili obuke za korišćenje, od najmanje 80.000 do najviše 400.000 dinara.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju preduzetnice i privredna društva sa najmanje 50 odsto u vlasništvu žena, sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i da su upisani u APR najkasnije do 30. novembra 2023.

Učesnici na Javnom konkursu mogu podneti samo jednu prijavu za jednu namenu.

Rok za podnošenje prijava je do 19. februara 2024. godine i one se dostavljaju na adresu Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>