• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priboj dobio grejder: Mašina nabavljena kroz program unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovom nabavkom, procenjuje se, postići će se i uštede u budžetu

  • 1
građevinska mašina Foto: Opština Priboj

Opštini Priboj isporučena je građevinska mašina grejder, vredna preko 15 miliona dinara, koju su zajednički finansirali Kabinet za unapređenje nedovoljno razvijenih područja Vlade Srbije i Opština Priboj.

"U pitanju je mašina velike snage, sa dva pokretna raonika i jakim riperima, a koristitiće se za održavanje i pročišćavanje opštinskih kategorisanih puteva u letnjem i zimskom periodu. Mašinom će gazdovati JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj", potvrđeno je za RINU.

Građevinska mašina grejder nabavljena je kroz Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština Vlade Srbije, za šta je Opštini Priboj opredeljeno je 7 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 8,5 miliona dinara, s obzirom da je ukupna vrednost projekta 15.476.400 dinara.

Sa novom mašinom, uz postojeću mehanizaciju, Opština Priboj odnosno njena javna preduzeća, sve se više tehnički, odnosno mašinski osposobljavaju, da samostalno obavljaju određene građevinske i komunalne aktivnosti, što će sa jedne strane ubrzati radove, jer se ne moraju čekati drugi izvođači, a sa druge strane, pojeftiniće će i sama usluga, čime će se napravititi i određene uštede u budžetu.

Podsetimo, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Opštini Priboj, tokom prošle godine, potpisali su predsednik Opštine Lazar Rvović i Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>