• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvorena vrata čuvenog Pelivana nakon 172 godine: Oglasio se vlasnik za Telegraf, evo o čemu se radi

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Više razmišljamo o budućnosti, nego o trenutnoj situaciji"

  • 7
sladoledi, poslastičarnica, frižider Foto: Pexels

Ako ste ovih dana prolazili Bulevarom kralja Aleksandra i iznenadili se na ugašeno svetlo u Pelivanu, sigurno ste se zabrinuli. Jedna od najpoznatijih poslastičarnica u Beogradu, ako ne i najpoznatija, zatvorila je svoja vrata za posetioce po prvi put nakon 172 godine. Proverili smo sa jednim od vlasnika radnje o čemu je tačno reč.

Zapravo, po sredi su lepe vesti.

- Mnogi su nas zvali, jer su pomislili da je poslastičarnica trajno završila sa radom. Međutim, nije tako i, zapravo, imamo lepe vesti. S obzirom na to da znate da smo imali ograničeni broj mesta u Pelivanu, odlučili smo da renoviramo ceo prostor - stoji u saopštenju poslastičarnice i navodi se da objekat neće raditi naredna tri meseca.

Nažalost, ono o čemu su se mnogi pitali u komentarima, a mi potvrdili sa jednim od trojice vlasnika Pelivana Mussabom Al Shukeirom, poslastice zaista nećete moći da naručite nigde drugde, dok traje renoviranje.

Dodaje da iako će biti izmena, stari duh Beograda, kao simbol poslastičarnice, neće izostati.

- Trudili smo se da projekat bude u duhu starog Beograda i možda će biti negativnih komentara na novo uređenje. I nama će nedostajati stari Pelivan, ali ovo je moralo da bude urađeno. Već decenijama imamo problem sa sedećim mestima. Biće u duhu starog Beograda, ali malo modernije - kaže Al Shukeir i dodaje da će biti proširen i asortiman.

Na pitanje koliko je ovaj potez riskantan za poslovanje, te na kolikom su gubitku, odgovara sledeće:

- Tri meseca je dugačak period i automatski smo u minusu, ali se negde nadamo da otvaramo na leto, a sladoled je naš najisplativiji proizvod. Ovo je nešto što se radi jednom u 50 do 100 godina i više razmišljamo o budućnosti, nego o trenutnoj situaciji - zaključuje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaso

    3. februar 2024 | 15:13

    Jedan je Pelivan, a to je u Subotici. Cetvrta generacija, jedna porodica! Pelivan u Beogradu menjao deset vlasnika,Sirijci su sadasnji vlasnici, a svako zna da to NISU GORANCI.

  • Kicsi

    3. februar 2024 | 14:39

    Za to imamo naš Pelivan u Subotici .....već decenijama naš poznati poslastičar i sladoledđzija

  • Aleksandar

    3. februar 2024 | 13:17

    Bio sam u Skoplju pre par meseci i tamo su mi rekli da je Pelivan najstarija poslastičarnica i da je vlasnik makedonac a sad ispade da to više nije porodična firma, bar ne te porodice.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>