• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Splitski psihijatar se požalio na platu od 3.500 evra: U Dablinu samo za mesec dana zaradio skoro 3 puta više?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Irskoj je proveo šest meseci

  • 0
psihjoterapija psihijatar, terapeut, pacijent, depresija Foto: Shutterstock

"Sa svojom osnovnom platom kao lekar ne mogu da imam kvalitetan život", požalio se psihijatar KBC u Splitu Tomislav Franić, nadovezujući se da bi plata od 3.500 evra, koja se spominje u hravtskom zdravstvu, trebalo da bude početna plata za specijalistu bez ikakvih dodataka i prekovremenog rada i dežurstava.

Kako je ispričao u gostovanju na televiziji, a prenosi Slobodna Dalmacija, u Dablinu je za samo mesec dana zaradio 9.500 evra.

-  Nakon 37,5 sati u nedelji, nakon mesec dana video sam ček od 9.500 evra - ispričao je i nastavio:

- Političar, ministar i premijer su figure koje su postavljene politički i ništa drugo nisam očekivao - komentirao je Franić posljednje političke izjave vezane za stanje u zdravstvu.

Opisao je i kako izgleda njegov dan. Kako kaže, u bolnicu je stigao juče ujutru, odradio 24-satno dežurstvo i potom ujutru došao u Zadar gde je odradio pola smene jer tamo nema psihijatra.

- Sa svojom osnovnom platom kao lekar ne mogu imati kvalitetan život - pojšanjava, dodajući da je profesija lekara izuzetno stresna.

- Nije lako imati nečije srce u ruci tokom operacije, još gore je nekom saopštiti da mu je dete poginulo u nesreći. Svaki odlazak s Hitnom pomoći je stresan jer ne znate što će vas na mestu dočekati… - rekao je Franić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>