• 15
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Srbija je apsolutno fiskalno i finansijski stabilna"! Vučić: Imamo 25 milijardi deviznih rezervi

T. U.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imamo 40 tona zlata, kao i četiri milijarde u trezoru, što nemaju ni mnogo veće zemlje

  • 15
Aleksandar Vučić Printskrin: Happy TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija apsolutno fiskalno i finansijski stabilna.

On je za TV Hepi rekao da Srbija ima 25 milijardi deviznih rezervi, za razliku od 2012. godine kada je imala 10,2 milijardi deviznih rezervi, a da je skupljeno još 15.

"Imamo 40 tona zlata, kao i četiri milijarde u trezoru, što nemaju ni mnogo veće zemlje. Imamo naših 87 avio linija u 34 zemlje na četiri kontinenta, uskoro ćemo u Šangaj i Majami. Ne možete mesto za Lisabon da dobijete i Dubai", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima za beogradski aerodrom je rekao da je najbolji i Nemac Jozef Milbauer, koji je nedavno otvorio fabriku.

"On inače vozi avione. On je pilot. Između ostalog i pilot. Jedan od najsvestranijih ljudi. Počeo od jedne barake, do toga da ima fabrike u 164 zemlje sveta, 29 milijardi. Čudesno, to su zastrašujući podaci, a on hvali ovu zemlju", rekao je on.

Vučić je izjavio i da je za Srbiju od presudnog značaja da se bavi ekonomijom i da stvari idu napred i istakao da je vrednost bruto domaćeg proizvoda Srbije 69,5 milijardi evra, a da svi zajedno na zapadnom Balkanu imaju manje.

"Za nas je od presudnog značaja da se bavimo ekonomijom, da čuvamo zemlju, da guramo stvari napred, da otvaramo fabrike, da radimo puteve, da radimo pruge i da pokažemo da smo u stanju da sačuvamo ono što smo uspeli da izgradimo u prethodnom periodu", rekao je Vučić na TV Hepi.

Vučić je istakao da je ukupan bruto domaći proizvod svih ostalih na Zapadnom Balkanu manji od srpskog bruto domaćeg proizvoda.

"Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija imaju mnogo više stanovnika nego Srbija. Srbija ima 69,5 milijardi bruto domaći proizvod, a oni svi zajedno 67. Samo da to imate u vidu. I dve trećine svih investicija je u Srbiji, 63 odsto svih stranih direktnih investicija je u Srbiji. Preko 55 odsto izvoza je iz Srbije sa zapadnog Balkana. Samo da vidite kolika je ekonomska dominacija Srbije", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija bila četvrta u regionu kada je postao predsednik Vlade Srbije.

"I po platama, u ovom trenutku, na potpuno zdravim osnovama, uz rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost, mi dostižemo Crnu Goru po visini plata. A imali su 50 odsto veće plate kada sam postao predsednik vlade. Oni su imali 495 evra, a mi smo imali 330 evra. A to kaže Svetska banka, to kaže MMF", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    5. februar 2024 | 22:44

    Rekord smo postigli zahvaljujući Vučićevoj odgovornoj politici i predano borbi za napredak i razvoj Srbije.

  • Maca

    5. februar 2024 | 22:34

    Dugogodisnji rad i trud se isplatio! Srbija sada ima novca za izgradnju,razvoj,za povecanje plata i penzija,za bolji standard gradjana!

  • Sanja

    5. februar 2024 | 22:53

    Predsednik se bori da Srbija svakodnevno jača, u svakom smislu, finansijski stalno napreduje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>