• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozilo NBS sa sredstvima u dinarima vraćeno sa prelaza Jarinje: "Oštra osuda za nečuvene mere na KiM"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Narodne banke Srbije kažu da je vozilo danas vraćeno bez bilo kakvog obrazloženja

  • 1
Jarinje, dinar, dinari, zabrana, Kosovo i Metohija Printstkrin: Kosovo-online.com

Narodna banka Srbije (NBS) obaveštava javnost da privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji nisu danas dozvolile da dinarska sredstva namenjena isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor Kosova i Metohije.

"U skladu sa dosadašnjom višegodišnjom uobičajenom praksom, vozilo NBS sa sredstvima u dinarima bilo je danas upućeno na prelaz Jarinje, gde je novac radi daljeg transporta trebalo da preuzme vozilo kompanije “Henderson”, koja poseduje licencu privremenih prištinskih institucija za transport novca, ali je vraćeno bez bilo kakvog obrazloženja. Dinarska sredstva bila su upućena u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću", saopšteno je.

Dalje se navodi da "Narodna banka Srbije najoštrije osuđuje današnji incident i ponavlja da je neophodno, bez odlaganja, staviti van snage diskriminatorske, protivpravne i nečuvene mere koje su uvele privremene institucije u Prištini kako bi se omogućio nesmetani transport i distribucija dinara i sprečilo uskraćivanje elementarnih uslova za život srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    7. februar 2024 | 14:37

    Подршка Канцеларији за КиМ и Народној банци Србије. Курти је развио политику апартхејда на тлу Европе. И спрема егзодус Срба са јасним елементима геноцида својим противправним актима. Он је терориста и екстремиста. И као и Османијева, заговорник Велике Албаније. У томе се не разликују. Прекршио је све споразуме, као и Резолуцију 1244 СБ УН.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>