• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berlin se priprema za nacionalizaciju Rosnjefta u Nemačkoj?

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berlin se priprema za moguću nacionalizaciju Rosnjefta u Nemačkoj

  • 0
Nemačka Berlin Foto: Shutterstock

Nemačka vlada se priprema za moguću nacionalizaciju imovine ruske kompanije "Rosnjeft" u Nemačkoj, u šta spada i udeo u rafineriji "Šved", izjavila su dva izvora iz vlade u Berlinu.

Poslovni list "Handelsblat" navodi da nemačko Ministarstvo privrede već obavlja neophodne pripreme, a u razgovorima o toj temi u ponedeljak učestvovali su i predstavnici ruske grupe, preneo je Rojters.

Kako dodaje britanski medij, još uvek nije doneta odluka o tome da li će sve biti završeno pomenutom formalnom procedurom za nacionalizaciju, koju vlada svakako želi da sprovede.

Berlin je, inače, imovinu "Rosnjefta" u Nemačkoj stavio pod nadzor, uključujući i njen udeo od 54,17 u berlinskoj rafineriji "Šved", u septembru 2022, nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Rojtres napominje da je od tada nadzor produžavan dvaput, zaključno sa septembrom 2023, što ističe u martu, kada vlada treba da donese novu odluku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>