• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji pristaništa u Banoštoru

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrajinske vlade rekao je da investiranje u unapređenje nautičke ponude podrazumeva i ulaganje u prateću infrastrukturu i sadržaje

  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je potpisivanju ugovora o izgradnji putničkog pristaništa u Banoštoru istakavši da je reč o velikom projektu koji će umnogome doprineti razvoju turizma u beočinskoj opštini i celoj Vojvodini.

- Zahvaljujući Vladi Republike Srbije u Vojvodini će se graditi pristanište u Banoštoru, ali i u Apatinu i Sremskim Karlovcima, kao i marina u Somboru, i time ćemo postati mnogo atraktivnija destinacija za turiste koji brodovima i kruzerima dolaze u našu zemlju - izjavio je Mirović.

Mirović je rekao da investiranje u unapređenje nautičke ponude podrazumeva i ulaganje u prateću infrastrukturu i sadržaje, što treba dodatno da privuče turiste.

- Očekuje nas veliki posao kako bismo unapredili i ojačali našu turističku ponudu i ovo je važan projekat koji predstavlja korak u tom pravcu - naveo je predsednik Mirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić izjavio je da je važno što će se u Banoštoru graditi još jedan pristan na Dunavu, jer sve više turista dolazi kruzerima u Srbiju, istakavši da je vrednost ovog projekta 3,4 miliona evra.

- Prošle godine smo imali 35 odsto više turista koji su došli u Srbiju rekom nego 2022. godine. Taj trend će se nastaviti i država mora da izgradi neophodnu infrastrukturu kako bismo ih zadržali u našoj zemlji - naglasio je ministar Vesić i dodao da je i izgradnja banoštorskog pristaništa jedna od aktivnosti u okviru kapitalnog projekta „Zaplovi Srbijom“.

Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza na realizaciji ovog projekta potpisan je između Ministarstva turizma i omladine, Opštine Beočin, Agencije za upravljanje lukama i Direkcije za vodne puteve.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>